Lukijalta
Mielipide

Kun kiu­saa­mi­nen hal­vaan­nut­taa elämän

Olin kiusattu koko peruskoulun ajan. Kiusaaminen oli pääasiassa henkistä. Porukan ulkopuolelle jättämistä, juoruamista, haukkumista ja nälvimistä.

Koin myös joskus fyysistä väkivaltaa. Lyömistä, tönimistä ja talvisin lumipesuja. Joskus myös vaatteitani ja kenkiäni heiteltiin eri paikkoihin.

Ollessani täysi-ikäisyyden kynnyksellä aloitin ammattikoulun ja jouduin sielläkin kiusatuksi. Minusta oli levinnyt täysin perättömiä huhuja, että olisin muka raiskaaja ja pedofiili. Minua kiusattiin myös kaupungilla, kun vietin siellä aikaa.

Minusta levitettiin huhuja ja juoruja ympäri kaupunkia ja jouduin jatkuvasti ongelmiin. Sain aivan turhaan huonon maineen ja olen nyt joutunut kantamaan sitä kahdeksan vuotta tähän päivään saakka.

Koitin olla näyttämättä, kuinka kärsin. Olen joutunut vuosien varrella pilkatuksi, haukutuksi ja syrjityksi huhujen takia. En kykene puolustamaan itseäni enkä kykene puhumaan asioista, että minua uskottaisiin, sillä änkytän. Minut on myös pahoinpidelty lukuisia kertoja.

Minusta on puhuttu, että olisin raiskannut alaikäisiä tyttöjä ja yhden alaikäisen pojan. Näiden perättömien huhujen takia koko nuoruuteni meni pilalle. Kannan yhä traumoja ja huonoa mainettani, jonka kiusaajat saivat aikaan.

On todella loukkaavaa, kun vieläkin saatetaan tulla päiväsaikaan kadulla kysymään, että oletko se raiskaaja. Tahtoisin päästä jo eroon siitä huhusta, mutta pelkäänpä, että joudun kärsimään siitä loppuikäni.

Koen, että minulla ei ollut lapsuutta ja nuoruutta ollenkaan. Jouduin vain kärsimään, kun kiusaajat tuhosivat elämäni.

Kiusaamisen traumoja voisi verrata siihen kuin olisin ollut vakavassa onnettomuudessa ja joudun nyt olemaan halvaantuneena pyörätuolissa. Kiusaaminen ja perättömät raiskaamishuhut jättivät syvät haavat minun sisälleni.

Näen jatkuvasti painajaisia ja koetan hakea apua traumaterapiasta. Koitan myös vain sietää, kun minulle huudellaan kadulla ja haukutaan. Tällä hetkellä teen surutyötä kiusaamiselle menetetystä elämästä. Kärsin myös yksinäisyydestä, turvattomuudesta ja vakavasta masennuksesta.

Toipumistani hidastaa kiusaajien keksimät valheet ja huhut, jotka ovat pilanneet maineeni. Minut on häpäisty todella julmalla ja nöyryyttävällä tavalla, enkä tule koskaan täysin toipumaan siitä.