18 hakijaa Sii­ka­lat­van elin­kei­no­joh­ta­jak­si – elin­voi­ma­ryh­mä ja kun­nan­joh­ta­ja haas­tat­te­le­vat seit­se­män hakijaa

Siikalatva

Siikalatvan kunnassa avoinna ollut elinkeinojohtajan tehtävä herätti runsaan kiinnostuksen. Kunnanjohtaja Pirre Seppänen iloitsee kuntaan perustetun tehtävän herättäneen 18 henkilön mielenkiinnon.

Seppänen kuvailee hakijajoukon olevan todella vaikuttava niin, että mukana ei ole ainoatakaan hakijaa, joka voitaisiin suoraan hylätä haastattelukierrokselta perustellen, että hakijalla ei olisi osaamista tehtävän hoitoon.

– Jos jopa seitsemän henkilöä kutsutaan haastatteluun, koska niin erilaisissa tehtävistä ja osaamistaustalla olevia ihmisiä on hakijoissa. Mukana on myös yrittäjiä. Vaikea on tehdä valinta näin hyvien hakijoiden joukosta, kuvailee Seppänen.

Häntä kiinnostaa kuulla haastatteluissa hakijoiden ajatuksia Siikalatvan kunnan elinvoiman kehittämisestä.

Tehtävään ovat hakeneet: Olesia Shybista, Antti Ritvonen, Juho Niemelä, Merja Louet, Rita Porkka, Jarmo Korhonen, Juha Lampi, Mervi Laaksolinna, Ville Maunu, Heikki Savikoski, Jorma Kangas, Jukka Rinne, Varpu Sankelo, Tuomas Räihä, Ville Rautiainen, Rauno Maaninka, Virpi Ruotsalainen ja Outi Rauma.

Hakijoita lähestytään puhelimitse ja haastattelukutsu esitetään jo ensiviikolle. Haastattelun hoitavat yhteistyössä kunnanjohtaja ja elinvoimaryhmä, johon kuuluvat: Seija Junno, Esko Leinonen, Aaro Vikki, Ilmari Ojakoski ja Toni Långström.

Kunnanjohtaja tekee haastattelujen jälkeen yhteistyössä elinvoimaryhmän kanssa elinkeinojohtajan valinnan. Koska kyseessä ei ole virka, ei valintaa pidä tuoda valtuuston päätettäväksi.

Siikalatvan kuntaan päätettiin valita täysiaikainen elinkeinojohtaja, kun Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan yrityspalveluissa työskentelyn rinnalla Siikalatvan kunnan elinkeinojohtajan tehtäviä hoitanut Ismo Mäkeläinen valittiin Pyhännän kunnanjohtajaksi.