4H sulkee Paa­vo­lan kirp­pa­rin – uudelle yrit­tä­jäl­le hyvä sauma

Vielä tällä viikolla ehtii käydä ostoksilla Paavolan kirpputorilla. Sitä on viime vuodet pyörittänyt Siikajoen 4H-yhdistys, joka on päättänyt lopettaa kirpparitoiminnan.

– Yhdistyksen hallitus teki maaliskuussa päätöksen kirpputorin sulkemisesta. Perustelu on, ettei se palvele 4H:n perustoimintaa, joka on työ lasten ja nuorten kanssa, kertoo yhdistyksen va. toiminnanjohtaja Pirkko Paakkari.

Kun yhdistys otti kirpparin huolekseen, tavoitteena oli kerätä sen avulla varoja perustoimintaan. Tuottoa Paavolan nuorisoseuran alakerrassa olevasta myymälästä on tullutkin, mutta toiminta on myös vienyt toiminnanjohtajan työaikaa.

– Pystyn siirtämään ajan kerhojen kehittämiseen, Paakkari toteaa.

Viime talven aikana yhdistyksen järjestämänä toimi yhteensä 11 kerhoa. Lähes joka kylällä oli jotain kerhotoimintaa. Lisäksi 4H-yhdistys panostaa kovasti nuorten yrittäjyyskasvatukseen.

Kirpparitila on tyhjä elokuun alkuun mennessä. Paavolan nuorisoseuran alakerrassa on yli 100 neliömetriä tilaa, jonne jätetään hyllyt odottamaan uutta yrittäjää.

– Hyvä sauma jollekin yrittää, alkuun pääsee pienellä pääomalla, Paakkari kannustaa.

Uuden yrittäjän tarvitsee päivittää kassajärjestelmä, ja siihenkin voi Paakkarin mukaan hakea avustusta. Toiminnan kehittämishankkeisiin on mahdollista saada rahoitusta Nousevan rannikkoseudun (Norsu) kautta.