Adal­mii­na ja Alisa Mak­ko­nen täh­tää­vät hui­pul­le –Kes­ki­viik­ko­na mukaan ikä­luo­kan huip­pu­mim­mien kiek­ko­lei­ril­le

Sari Kihnula, Pyhäntä
<p>Alisa ja Adalmiina Makkosen tavoitteet ovat korkealla. Ensiviikolla tytöt lähtevät 68 parhaan tyttöjääkiekkoilijan valmennusleirille. Teijo-isä toivoo, että sponsoreita löytyy pian perhepiirin ulkopuoleltakin.</p> Adalmiina ja Alisa Makkonen kertovat, että heidän ruokavalio on monipuolinen, roskaruokaa syödään harvoin  ja lepo on tärkeä osa kehittymistä.
Alisa ja Adalmiina Makkosen tavoitteet ovat korkealla. Ensiviikolla tytöt lähtevät 68 parhaan tyttöjääkiekkoilijan valmennusleirille. Teijo-isä toivoo, että sponsoreita löytyy pian perhepiirin ulkopuoleltakin.
Alisa ja Adalmiina Makkosen tavoitteet ovat korkealla. Ensiviikolla tytöt lähtevät 68 parhaan tyttöjääkiekkoilijan valmennusleirille. Teijo-isä toivoo, että sponsoreita löytyy pian perhepiirin ulkopuoleltakin.
Kuva: Sari Kihnula

Huhtikuussa 16 vuotta täyttävät Adalmiina ja Alisa Makkonen valmistautuvat jo kolmannen kerran ikäluokkansa parhaiden tyttöjääkiekkoilijoiden leirille lähtöön.

Yhdeksän vuotta sitten Makkosen kaksostytöt hurahtivat jääkiekkoon. Upean harrastuksen löytymisestä on kiittämien naapurin poikaa joka harrasti jääkiekkoa ja sai Adalmiina ja Alisa Makkosen kiinnostumaan lajista niin, että tyttöset kirjoittivat joulupukille toivoen jääkiekkoilijan varusteita. Joulupukki toteutti toiveen ja lajiin tutustuminen aloitettiin Pyhännän kaukalolla Teijo-isän johdolla. Pian isä ehdotti, että tyttäret lähtisivät Haapavedelle katsomaan, miltä joukkueessa pelaaminen tuntuisi. Joukkueen mukana treenaaminen oli lystiä. Harrastus pitää myös vanhemmat kiireisinä, kun treenejä on viikossa kolmet tai neljät ja pelejä on joka viikonloppu.

Jääkiekkoiluinto on vain kasvanut vuosi vuodelta niin, että tavoitteena on peruskoulun jälkeen päästä lukio-opintojen pariin joko Ouluun tai Rovaniemelle, jossa olisi erinomaiset mahdollisuudet päästä kehittymään naisjääkiekkojoukkueessa pelaten.

Tyttökiekkoilijat kokoontuvat 5.–8. helmikuuta Kuortaneelle Pohjola-leirille. Alisa ja Adalmiina ovat jo kolmannen kerran kutsuttuna 68:n pelaajaan joukkoon.

Ensimmäisen kerran leirille osallistuessaan he olivat porukan nuorimpia, nyt vanhimpia. Pohjola-leiri on näytönpaikka, jossa kootaan 20 pelaajan porukka, josta seuraavalla leirillä valitaan 16-vuotiaiden MM-kisajoukkueen edustajat.

– Ei tahdo malttaa odottaa, että leiri alkaa ja pääsee näyttämään taidot, Alisa miettii.

Juttu luettavissa kokonaan 30.1. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.

FAKTA

Makkosen lätkämimmit

Adalmiina Makkonen, puolustaja.

Alisa Makkonen, hyökkääjä.

Aloittivat harrastuksen yhdeksän vuotta sitten Haapavedellä, josta siirtyivät Nivalaan. Välillä kaksi kautta Oulaisissa. Pelaavat toista kautta Nivala Cowboysien poikien C2-joukkueessa eli 2005 syntyneiden joukkueessa sekä Ylivieskan Jääkarhujen naisjoukkueessa.

Pääsevät 5.–8. helmikuuta 68:n ikäluokkansa parhaan tyttöjääkiekkoilijan joukossa Kuortaneelle Pohjola-leirille. Leiriltä valitaan 20 tyttöä, joista rankataan edustus 16-vuotiaiden tyttöjen MM-kisajoukkueeseen. Leiripäivät ovat tiukkaa testausta ja treeniä, mutta välillä keskitytään myös koulutehtäviin.

Esikuvana naisjääkiekkoilijana palkittu Jenni Hiirikoski.