Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ajat­te­le­mi­sen aika on nyt

Vaikuttaa, että tuulivoimarakentamismahdollisuuksia pohtivat yhtiöt etsivät Siikajokivarresta jokaista aluetta, johon voisivat puiston pystyttää. Kuntapäättäjien käsissä on, montako puistoa rakennetaan.

Kuntapäättäjien, virkamiesten ja tuulivoimarakentamisesta huolestuneiden kansalaisten näkökannat ovat tällä hetkellä monessa kunnassa kaukana toisistaan.

Kuntataloudesta vastaavat ja maanomistajien tuulivoimayhtiöiden kanssa solmimien vuokrasopimusten sisällöt tietävät näkevät tuulivoimapuistojen rakentamisessa päällimmäisenä pitkäaikaisen tulolähteen. Kukaan ei voi kiistää, etteikö tulo olisi merkittävä. Kuntien elinvoiman kehittämisen, palvelurakenteen turvaamisen ja jopa uusien, ei pakollisten kuntapalveluiden kuntalaisille tarjoaminen voi olla mahdollista kunnan kassaan vuokratuloista ja kiinteistöverotuloista tulevien huomattavien rahavirtojen ansiosta.

Samaan aikaan vaakakupin toisella puolen tuntuvat tällä hetkellä olevan he, jotka tohtivat sanoa ääneen, mitä arvioivat tuulipuistojen rakentamisen vaikuttavan luontoarvoille, eläimille ja ihmisille, puhumattakaan alueen vetovoimasta.

Pyöriännevan tuulipuiston rakentamishankkeen torppaamiseksi ajatustyötä tekevät nostivat Siikajokilaakson haastattelussa esille mielenkiintoisia. Missä kohti voidaan todeta, että Pohjois-Pohjanmaalla on jo riittävästi tuulipuistoja? Kuinka voidaan arvioida, etteivät myllyt aiheuta terveyshaittoja, kun suunnitellun kokoluokan voimaloita ei vielä edes ole Suomessa toiminnassa?

Adressi pistää Pyhännän kuntapäättäjät tiukan paikan eteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.