Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­so tästä!

Aka­tee­mi­nen opis­ke­lu alkaa Piip­po­las­sa

Lukion muuttaessa Piippolaan Jedun tiloissa pyörii pian monia uusia kasvoja.
Lukion muuttaessa Piippolaan Jedun tiloissa pyörii pian monia uusia kasvoja.
Kuva: Sari Junnonaho

Syyslukukausi alkaa noin viikon päästä ja Siikalatvan lukiossa muuttopuuhia kiirehditään.

– Lukion tilat Jedulla vapautuivat elokuun alussa. Tavaroita onneksi pakattiin jo keväällä, lukion rehtori Juha Arbelius kertoo.

Lukiossa aloittaa tänä syksynä ennätyksellisen suuri ryhmä peräti, 24 uutta opiskelijaa. Useimmat ovat kunnan alueelta, mutta hakijoita on ollut mukavasti muualtakin Suomesta.

– Mainostaminen ja lehtinäkyvyys ovat ilmeisesti auttaneet tässä, Arbelius hymyilee.

Muualta muuttavat opiskelijat voivat hakea asuntoa sekä Jedun asuntoloista, että vapailta vuokra-asuntomarkkinoilta.

– Koulukyyditys on ollut lukiolaisille Siikalatvan ja naapurikunta Pyhännän alueilta ilmainen jo muutaman vuoden, rehtori muistelee.Siikalatvan lukion kasvaneeseen suosioon on monia syitä. Keväällä varmistui, että kunta kustantaa uusille opiskelijoille koulukirjat, läppärin sekä ajokortin, mutta myös kurssivalikoima on Jedu-yhteistyön myötä kehittynyt.

– Lukio antaa edelleen lukiokoulutusta, mutta nyt akateemisen opiskelun vastapainoksi opiskelijoilla on valittavana on ainakin käsitöihin ja kuvataiteeseen liittyviä kursseja, Arbelius kuvailee.

Opiskelupaikkoja on vielä jäljellä. Yhteishaun lisähaku on käynnissä uusille opiskelijoille Opintopolussa, mutta lukioon voi hakeutua myös yhteishaun ohi.

– Toiselle tai kolmannelle vuosikurssille tulevan kannattaa ottaa suoraan yhteyttä lukioon, joko rehtoriin tai opinto-ohjaajaa, Siikalatvan lukion opinto-ohjaajana aloittava Arja Ranto ohjeistaa.

– Opiskelija toimittaa meille vanhasta koulustaan erotodistuksen, jonka perusteella katsomme hyväksiluettavat kurssit. Sen jälkeen opiskelu jatkuu meillä normaalisti, Arbelius kertoo.

Kaikki lukiolaiset saavat keväällä otsikoissa olleet koulukirjat, koulukyydit ja läppäriedun. Ajokorttietu koskee niin uusia, kuin vanhojakin ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita. 

Korjattu jutun lopussa ollut virheellinen tieto ajokorttiedusta, joka koskee siis sekä ensimmäisen, että toisen vuoden uusia ja vanhoja opiskelijoita, eikä vain aloittavia lukiolaisia.