Pääkirjoitus
Tilaajille

Akuutti pula työn­te­ki­jöis­tä

Siikajoen Yrittäjät ry kutsui yhteistyökumppanit koolle pohtimaan, mitä olisi tehtävissä, että ammatin valintaa tekevät nuoret huomaisivat kotiseudullaan olevat työtilaisuudet.

Maaliskuussa Ruukin Yrityspuiston avoimien ovien päivässä nähtiin koronatauon jälkeen myös yläkouluikäisiä. TeknoComp Oy:n toimitusjohtaja Hannu Voltti tenttasi tehtaalla piipahtaneilta yhdeksäsluokkalaisilta, kuinka moni oli hakenut metallialalle. Hänen tietoon ei tullut yhtään metallialalle hakenutta nuorta, vaikka työntekijöitä vailla olevia alan työpaikkoja on Siikajoella runsaasti. Yrittäjä pohti jotakin menneen pieleen, kun paikalliset nuoret eivät ole tietoisia, millaisia työllistymismahdollisuuksia omasta kotikunnasta löytyy.

Tieto kiinnostavista työpaikoista voisi innostaa hakeutumaan opiskelemaan alalle, joka mahdollistaisi kotiseudulla asumisen. Nuorten Siikajoella toimiviin yrityksiin työharjoitteluun saamista puolestaan rajoittaa ammattikoulutuksen uudistuksen myötä tapahtunut muutos. Ennen pitkä työharjoittelujakso oli nuorilla edessä vasta kolmantena ammattikouluvuotena, jolloin yleensä oli jo taskussa ajokortti, ja mahdollisuus kulkea lähikaupungistakin maaseudulla olevaan yritykseen työharjoitteluun. Nykyään työharjoitteluun ohjataan lähes heti ammattiopintojen alettua. Moni hankkii henkilöautokortin nykyään poikkeusluvalla jo 17-vuotiaana, mutta tätä ennen on jo voitu kotiutua siihen ensimmäiseen työharjoittelupaikkaan niin, että tulevaisuuden työura on jo odottamassa.