Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Arvo Si­joi­tus­osuus­kun­ta tekee ti­lin­pää­tök­ses­sään 4,2 mil­joo­nan euron alas­kir­jauk­sen – taus­tal­la Siklan yri­tys­sa­nee­rauk­seen ha­keu­tu­mi­nen

Siikajokilaakso

Sikla Oy on Arvo Sijoitusosuuskunnan alueellisen sijoitussalkun kohdeyhtiö. Arvo on konsernin emoyhtiössä vähemmistöomistaja ja omistaa siitä alle 20 prosenttia. Arvo on lisäksi myöntänyt Sikla-konsernille rakennusaikaista rahoitusta yhteensä 5,6 miljoonaa euroa yksittäisiin projekteihin. Osa projektirahoituksesta on vakuudellista.

– Siklan maksuvalmiuden heikkeneminen on valitettava tilanne, jollaisilta ei pitkäaikaisessa sijoitustoiminnassa kuitenkaan voida välttyä. Yrityssaneerauksessa yleensä leikataan velkoja ja arviomme mukaan myös osa Arvon saatavista tulee olemaan leikkauksen kohteena, kommentoi Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen.

Arvon valmisteilla olevassa tilinpäätöksessä vuodelta 2022 on huomioitu Sikla-konsernin vaikeuksiin liittyen yhteensä 4,2 miljoonan euron tulosvaikutteinen kertaluontoinen alaskirjaus. Sijoitusosuuskunnan tiedotteessa arvioidaan, että tästä huolimatta Arvon tulos vuodelta 2022 tulee olemaan merkittävästi voitollinen.

Rakennus- ja kiinteistöalalla toimiva liminkalainen Sikla Oy ja sen tytäryhtiöt Siklatilat Oy ja Siklaelementit Oy hakeutuivat torstaina yrityssaneeraukseen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin