Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Asial­li­suus on kaiken a ja o

Valtuustot kokoontuvat uudella miehityksellä. Kokouksissa on jännittäviä ja toisistaan eroavia ominaisuuksia. Hyvän kokouksen perusta on asiallisuus ja toisten ymmärtäminen.

Pyhännän kunnanvaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran uusien valtuutettujen kesken maanantaina. Tiistaina oli taas Siikalatvan vuoro kokoustaa, ja tänään torstaina on vuorossa Siikajoki.

Valtuustoon meno on varmasti jännittävä hetki ensimmäistä kertaa sinne menevälle, ja ylipäänsä valtuustojen käytännöissä voi tulla uutta asiaa.

Kokoukset tuntuvat vaihtelevan hyvin paljon alueittain, toki sisällöiltään, niin myös ajallisesti. Toisinaan valtuustot kestävät useita tunteja, ja nopeimmillaan olen istunut seuraamassa kokousta alle tunnin.

Maanantai-iltana Pyhännällä pidetty kokous oli yksi nopeimpia. Istahdin kunnantalon auditorioon kuuden aikaan, ja pois lähdettyäni kello oli noin varttia vaille seitsemän. Valtuuston puheenjohtajaksi valittu Matti Leiviskä (kesk.) totesi kokouksessa hyvin valmistellun kokouksen olevan puoliksi tehty.

Verrattuna siihen, että olen istunut pisimmillään kokouksessa yli kahdeksan tuntia, oli tämä reilu puolituntinen varsinainen pyrähdys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.