Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Dia­ko­nia­tii­mi tal­koi­li yh­teis­vas­tuul­li­ses­ti - tar­jol­la rokkaa ja veh­näs­tä

Siikalatva/Piippola
Laskiaistiistaina Piippolassa pidettyihin yhteisvastumyyjäisiin saapui seurakuntalaisia runsain joukoin. Anita Kärkkäinen ja Arja Lapintaival tiedustelivat lounaan sisältöä Kaisa Ähkyseltä. Piippolan kappeliseurakunnan diakoniatiiimi usko myyjäisiin ei hiivu, vaikka aina hiukan jännittää, tuleeko väkeä. Tälläkin kertaa myyjäisiin saapui seurakuntalaisia runsain joukoin.
Laskiaistiistaina Piippolassa pidettyihin yhteisvastumyyjäisiin saapui seurakuntalaisia runsain joukoin. Anita Kärkkäinen ja Arja Lapintaival tiedustelivat lounaan sisältöä Kaisa Ähkyseltä.
Laskiaistiistaina Piippolassa pidettyihin yhteisvastumyyjäisiin saapui seurakuntalaisia runsain joukoin. Anita Kärkkäinen ja Arja Lapintaival tiedustelivat lounaan sisältöä Kaisa Ähkyseltä.
Kuva: Anna Hämeenaho

Seurakuntatalon keittiössä leijui höyry ja puhe pulppusi Piippolan kappeliseurakunnan diakoniatiimin valmistautuessa yhteisvastuumyyjäisiin.

Heti aamutuimaan tulleet naiset olivat ahkeroineet oikein urakalla.

– Herneitä on keitetty 25 pussia, eli 12,5 kiloa. Pullataikinaa on tehty kolmeen ämpäriin ja rieskataikinaakin on vaivattu sen, minkä kädet antoi myöten, työn touhussa olleet naiset kertoivat.

Muutamassa tunnissa taikinat muovautuivat sadoiksi pulliksi ja munkeiksi, herneet höyryäväksi hernerokaksi ja leipätaikinat sämpylöiksi ja perinteiseen malliin ohuiksi rieskoiksi.

Niiden lisäksi myyntipöydällä odotteli jo kotona leivottuja ruislimppuja, kuivakakkuja sekä muffinseja.

Myyjäisten pitämisessä on aina oma jännityksensä.

– Voi kun nyt tulisi väkeä, ettei jäisi myymättä, diakonissa Mervi Karttunen hermoili hiukan ennen puoltapäivää.

Jännitys oli turhaa, sillä kellon lyödessä kaksitoista kuului liukuovilla erotetun seinämän takaa kova puheensorina.

Ovien auettua ei mennyt kauaa, kun myyntipöydät jo tyhjenivät ja vieraat istuivat tyytyväisinä rokkalautasten ja pullakahvien äärellä.

Näilläkin yhteisvastuumyyjäisillä oli merkitystä, sillä kerätyillä varoilla tuetaan valtakunnallisesti vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua.