Eläin­lää­kä­rit tem­pai­se­vat Sii­ka­lat­val­la – koiria ro­ko­te­taan ura­kal­la Piip­po­las­sa

Siikalatva/Piippola
Ennen metsästyskauden alkua koiran rokotusasiat saa Siikalatvalla helposti kuntoon osallistumalla viikon päästä lauantaina Piippolassa järjestettävään rokotustempaukseen.
Ennen metsästyskauden alkua koiran rokotusasiat saa Siikalatvalla helposti kuntoon osallistumalla viikon päästä lauantaina Piippolassa järjestettävään rokotustempaukseen.
Kuva: Sari Kihnula

Ympäristöpalvelut Helmi toteuttaa Piippolassa, Rahka-ahon ampumaradalla koirien rokotuspäivän.

Koronakevään vuoksi Ympäristöpalvelut Helmi on rajoittanut eläinlääkärien vastaanottotoimintaa niin, että hyötyeläimiä on hoidettu vain kiireellistä apua tarvitsevien tapausten osalta. Ennaltaehkäisevää hoivaa ei ole tarjottu lemmikeille lainkaan, niinpä monella koiralla keväälle ajatellut rokotukset ovat antamatta.

– Ajateltiin Siikalatvan eläinlääkäreiden kanssa helpottaa tilannetta niin, että järjestetään koirien rokotuskampanja. Ettei vain koiria jäisi rokottamatta, mikä estäisi osallistumisen näyttely- ja koetoimintaan. Rokotusten pitää olla kunnossa myös metsälle lähtiessä, kuvailee ympäristöpalvelupäällikkö Harri Heikkinen.

Rokotustapahtuma järjestetään lauantaina 11. heinäkuuta kello 10–14 välillä Piippolan ampumaradalla. Rahka-ahon ampumaradalle rokotettavaksi ovat tervetulleita kaikki karvatassut kauempaakin kuin Pyhännältä tai Siikalatvalta. Ainoat rajaukset ovat, että koiran pitää olla terve ja pentukoirien ensirokotuksia ei kampanjapäivänä tehdä.

Kampanjapäivänä rokotteen saa koiralleen normaalia halvemmalla, kun laskuun ei lisätä poliklinikkamaksua ja lääkefirma on luvannut tempaukseen rokotteet alhaisempaan hintaan.

Koirat rokotetaan tulojärjestyksessä eikä ennakkoilmoittautumispakkoa ole. Ennakkoon tapahtumaan voi ilmoittautua Sulo Heikkiselle.