Elin­kei­no­joh­ta­ja Jorma Kangas on aloit­ta­nut työs­sään – per­jan­tai­na Yrit­tä­jän päivän kah­veil­la mah­dol­li­suus tu­tus­tua uuteen yrit­tä­jien luot­to­mie­heen

Siikalatva
Siikalatvan kunnan elinkeinojohtajan tehtävissä maanantaina aloittanut Jorma Kangas tuntee, että hänellä on annettavaa Siikalatvan elinkeinoelämälle.
Siikalatvan kunnan elinkeinojohtajan tehtävissä maanantaina aloittanut Jorma Kangas tuntee, että hänellä on annettavaa Siikalatvan elinkeinoelämälle.
Kuva: Sari Kihnula

Kaikki on vielä uutta Siikalatvan kuntaan ensimmäiseksi elinkeinojohtajaksi valitulle, Siuntiosta Siikalatvalle saapuneelle Jorma Kankaalle. Kangas katsoo luottavaisin ja odottavaisin mielin tulevaan. Työ lähtee luontevasti käyntiin uusiin ihmisiin tutustuen ja yhteistyöverkostoja rakentaen.

– Pidän itseäni yleisosaajana. Minulla on tunne, että minulla on annettavaa tälle kunnalle. Toivon, että jonain päivänä, kun työni on täällä tehty, olen saanut hyviä asioita aikaiseksi.

Työn painopistealueena on nykyisten yritysten olemassaolon turvaaminen ja toimintaedellytysten kehittäminen, uusien yritysten kuntaan houkutteleminen sekä yritysedellytysten luominen, unohtamatta maa- ja metsätaloutta.

– Tavoitteena on saada väestökehitys positiiviseksi. Tässä auttaa, kun on työpaikkoja ja hyviä asuntoja niin, että saadaan nuoret pysymään paikkakunnalla.

Työsarkaa riittää myös kunnan omistaman halliyhtiön parissa, koska elinkeinojohtaja toimii Tuohisentteri Oy:n toimitusjohtajana.

Siikalatvalla vietetään Yrittäjän päivää lauantain sijaan jo perjantaina 4. syyskuuta, jolloin yrittäjiä kutsutaan lounasaikaan kahville Pulkkila-saliin. Ohjelmassa on elinkeinojohtaja Jorma Kankaan esittäytyminen ja kunnanjohtaja Pirre Seppänen kertoo kuntakuulumisia.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan 3.9. ilmestyvästä Siikajokilaaksosta.