Far­mi­juok­su täytti jälleen odo­tuk­set – ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jät miet­ti­vät kil­pai­lun tu­le­vai­suut­ta

Siikalatva/Rantsila
Villiruusut säntäsivät farmijuoksuradalle selkeä päämäärä tiedossaan. Farmijuoksuun osallistui monia työporukoita. Villiruusujen kukkaseppeleiden alta löytyi perhekoti VillaNutun työntekijöitä. Päivä alkoi aamupäivästä radalle lähteneiden joukkueiden  yhteisjumpalla. Heidin Hyvinvointipalveluiden yrittäjä Heidi Lumiaho veti lämmittelyjumpan ja juonsi  tapahtumaa koko päivän. Marika Rosenbergin ilme kertoo, että aitatolppien maahan pätkiminen sujuu. Joukkue Ratakanojen Henna Aho-Latvalehto ja Johanna Knuuti-Vaaramaa seuraavat tilannetta. Team Krikajen trio rengasesteellä. Rantsilan palokuntalaisten voimin pidettiin huoli, ettei radalla ollut liian kuivaa. Talkoolaiset olivat tärkeässä roolissa useammalla rastilla. Rantsilan PVPK:n Mika Arolalla oli hymy herkässä erityisesti, kun rastilla oli palokuntakavereita naapuripalokunnista. Ensimmäisenä radalle kirmasi Pulkkilan VPK:n joukkue. Pirteät Peipposet tarkkuutta vaatineella rastilla, jossa heitettiin nännikumeja pääläriin. Maalissa kelpaa tuuletta. Maalilinjaa ylittämässä Pulkkilan VPK-joukkueen Heikki Junno ja Mikko Tahvola. Tällä kertaa Farmijuoksuissa oli oma rata myös lapsille. Ensimmäisten joukossa radan suoritti Lotta Mikkola. Ratakanat tulivat maaliin hyvävoimaisina. Munat ja kanat joukkueessa oli mukana kolme sukupolvea Juntusen perheen väkeä. Farmijuoksu 2020 väkirikkain joukkue oli JamoSmafia, jossa kirmasi 12 osanottajaa. Farmijuoksuradan viimeinen tehtävä ennen maaliin juoksua oli ryömiä auton läpi, takapenkin kautta. Miska Kallio ja Jimi Spets pitivät talkoolaisina huolen, että peräkärryn ja traktorin alitse ryömivillä oli sopivan kosteat olosuhteet. Siikajoen palokuntalaisten joukkue pähkäilemässä maatalousaiheiseisen tietovisan kysymyksiä. Viimeisen tehtävärastin jälkeen oli kiire maaliin. Mikkolan tilan Sari Mikkolalla oli riittänyt kiireitä Farmijuoksu-puitteiden järjestämisessä perheen maatilalla. Kiirettä piti myös tapahtumapäivänä, kun oli huolehdittava, että kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja talkooväki oli missä pitääkin. Hyttilän sisarukset Erja ja Ilse olivat mukana toistakertaa. Miesvahvistusta He(WO)Man- joukkueeseen toivat kameralle miekkoinensa poseeraava Sami Kangas ja Niko  Raappana.
Villiruusut säntäsivät farmijuoksuradalle selkeä päämäärä tiedossaan. Farmijuoksuun osallistui monia työporukoita. Villiruusujen kukkaseppeleiden alta löytyi perhekoti VillaNutun työntekijöitä.
Villiruusut säntäsivät farmijuoksuradalle selkeä päämäärä tiedossaan. Farmijuoksuun osallistui monia työporukoita. Villiruusujen kukkaseppeleiden alta löytyi perhekoti VillaNutun työntekijöitä.
Kuva: Sari Kihnula

Kolmatta kertaa järjestetty Farmijuoksu keräsi Sipolankylään, Mikkolan tilan maisemiin 40 joukkuetta ja noin 190 kilpailijaa. Vaikka kyseessä on leikkimielinen kilpailu, mitattiin lähdöstä maaliin kulunutta aikaa.

Lähes kuusi kilometriä pitkän radan erilaisine esteineen ja haasteineen nopeitten selvitti joukkue FC Sienestäjät, toinen sija meni Mankilan kylähulluille ja kolmas Ransteelille.

Heidin Hyvinvointipalveluiden yhteistyössä Mikkolan tilan ja Rantsilan tapahtumat ry:n kanssa järjestämä leikkimielinen estejuoksu- ja joukkuekisailutapahtuma on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Vaikka päivä oli onnistunut, miettivät yrittäjät Heidi Lumiaho ja Sari Mikkola tapahtumajärjestäjien roolissa, riittävätkö heidän hartiat järjestämään Farmijuoksun myös ensi vuonna.

Juttua korjattu 17.8. kello 17.00. Lisätty kolmanneksi järjestäjäksi Rantsilan tapahtumat ry.