Ga­nan­der-ta­lon kesä on avattu –Neljän tai­tei­li­jan töitä esillä elokuun al­ku­puo­lel­le

Siikalatva/Rantsila
Vihreä mekko on viitoittanut  tyttären ja äidin taideprojektia. Näyttelyssä on esillä sekä Julia Lehdon että Anne Lehdon taidetta ja Julian ottamia valokuvia. Mekon puuvillakuidut ovat kuiskineet tarinoita. Mari Karvonen on tuonut ensimmäistä kertaa taidettaan esille taidenäyttelyyn. Karvonen tekee tällä hetkelä taidetta mieluiten veriväreillä. Näyttelyssä on esillä myös hänen lyijykynätöitään. Julia ja Anne Lehto valmistautuivat yhteiseen näyttelytöidensä esittelypuheeseen. Helena Helisten poseeraan Nokialaiset-nimeä kantavan omakuva öljyvärimaalauksen edessä. Näyttelyssä on esillä hänen mustemaalauksina tekemiä kuvia, joissa on aiheita myös vanhempien kotiseudulta Rantsilasta. Kyösti Rasi näytti hänestä lapsena otetusta valokuvasta tehdyn piirroksen edessä peukkua kertoen sisärentytär Helena Helistenille tämän tehneen onnistuneen piirroksen. Rantsila-seuran puheenjohtaja Airi Juntunen toivotti kutsuvieraan tervetulleiksi taidenäyttelyn avajaisiin. Taustalla seuran sihteeri Eija Tuomaala.
Vihreä mekko on viitoittanut tyttären ja äidin taideprojektia. Näyttelyssä on esillä sekä Julia Lehdon että Anne Lehdon taidetta ja Julian ottamia valokuvia. Mekon puuvillakuidut ovat kuiskineet tarinoita.
Vihreä mekko on viitoittanut tyttären ja äidin taideprojektia. Näyttelyssä on esillä sekä Julia Lehdon että Anne Lehdon taidetta ja Julian ottamia valokuvia. Mekon puuvillakuidut ovat kuiskineet tarinoita.
Kuva: Sari Kihnula

Ganander-talon ovet on avattu tänään yleisölle Rantsila-seuran kokoamaan näyttelyyn. Kesän 2020 taidenäyttelyn avajaiset pidettiin koronakevään vuoksi ennen juhannusta kutsuvierastilaisuutena.

Kesän taiteilijavierailla on kaikilla jokin sukulaiskytkös Rantsilaan. Ruukissa perheineen asuvan Anne Lehdon miniä on kotoisin Rantsilasta. Äidin ja tyttären Julia Lehdon yhteisnäyttelyn yhdistävänä teemana on Annen pulkkilalaissyntyisen äidin Valma Pietiläsen tyttärelleen ompelema vihreä mekko. Upeaa mekkoa on lapsena käyttänyt myös Julia.

Oululaisen Helena Helistenin sukujuuret ovat Rantsilassa Mankilassa ja Pelkoperällä. Näyttelytöistä voikin löytää ranttisille tuttuja miljöitä ja ihmisiä.

Rantsilalaissyntyiselle, nykyisin Oulussa asuvalle Mari Karvoselle näyttely on ensimmäinen, johon hän on tuonut julkisesti esille töitään.

Ganander-talon taidenäyttelyyn pääsee tänäkin kesänä tutustumaan maksutta. Ovet ovat avoinna viikoittain keskiviikosta sunnuntaihin elokuun 2. päivään saakka.