Ga­nan­de­rin koulun lä­hi­lii­kun­ta­pai­koil­le toi­vo­taan run­sas­ta käyttöä – palaute mah­dol­li­sis­ta sää­tö­tar­peis­ta ter­ve­tul­lut­ta

Siikalatva/Rantsila
Työmaa-aidat saatiin perjantaina pois Rantsilaan Gananderin koulun ympäristöön rakennettujen lähiliikuntapaikkojen ympäriltä. Jo lauantaina monitoimipuistossa oli innokkaita käyttäjiä. Senja Karpppimaa näytti, kuinka liikuntahallin pihaan rakennetulle, pallopeleihin tarkoitetulle monitoimiareenalle on käynti maaliverkon sivusta. Parkous-rata on oppilaiden itsensä suunnittelema. Parkour-rata sijoittuu Gananderin koulun pihapiiriin.
Työmaa-aidat saatiin perjantaina pois Rantsilaan Gananderin koulun ympäristöön rakennettujen lähiliikuntapaikkojen ympäriltä. Jo lauantaina monitoimipuistossa oli innokkaita käyttäjiä.
Työmaa-aidat saatiin perjantaina pois Rantsilaan Gananderin koulun ympäristöön rakennettujen lähiliikuntapaikkojen ympäriltä. Jo lauantaina monitoimipuistossa oli innokkaita käyttäjiä.
Kuva: Sari Kihnula

Keväällä aloitetut, Gananderin koulun ympäristöön, kolmeen eri paikkaan nousseiden lähiliikuntapaikkojen rakennustyöt ovat valmistuneet.

– Gananderin koulun lähiliikuntapaikka valmistui perjantaina. Olisi kiva, että sitä käytettäisiin ja saataisiin käyttäjiltä palautetta niin, että tarvittavat säätötoimet voidaan tehdä, toteaa Siikalatvan kunnan tekninen johtaja Hannu Komu.

Virallisia avajaisia lähiliikuntapaikan valmistumisen kunniaksi vietetään 13. elokuuta, jolloin luvassa on myös lapsia viihdyttävää ohjelmaa.

Monitoimiareenan, parkour-radan ja monipuolisen laitekattauksen käsittävän leikkipuiston valmistumista on odotettu hartaasti niin, että innokkaimmat käyttäjät ovat pyrkineet alueelle leikkimään jo ennen rakennustöiden päättymistä.

Nyt kaikilla kolmella alueella on lupa leikkiä, pelata ja viettää vapaa-aikaa. Omat kuntoiluvälineet on varattu myös aikuisille ja välineiden luvataan soveltuvan myös varttuneemmalle väelle. Leikkikentällä lauantaina ulkoilemassa ja leikkimässä olleet lapset puhkuivat tekemisen riemua ja vanhemmat ihastelivat ääneen, kuinka hieno ja monipuolinen leikki- ja liikuntapaikka Rantsilaan on saatu.

Leikki- ja liikuntamahdollisuudet paranevat piakkoin myös alakoulun puolella, kun Aleksanterin koulun lähiliikuntapaikalle tehdyt asennus- ja kunnostustoimet valmistuvat heinäkuun aikana.