Hannu Lehto jättää toi­mi­tus­joh­ta­jan tuolin – Juuso Hie­ta­nen aloit­taa ensi vuonna

Siikajokilaakso

Rakennusalan konserni Lehto Group Oyj:n toimitusjohtaja vaihtuu. Uudeksi toimitusjohtajaksi valittu DI Juuso Hietanen (43) aloittaa tehtävässä viimeistään vuoden kuluttua, konserni tiedottaa.

Hietanen siirtyy konserniin Bonava Suomen toimitusjohtajan tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt asuntotuotannon johtotehtävissä NCC:llä vuodesta 2004 alkaen Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa.

– Tuoreet nimitykset tuovat voimaa yhtiön hyvän ja erottuvan strategian toteuttamiseen. Toimitusjohtajan rooliin haimme vankkaa kokemusta toimialan johtamisesta sekä kansainvälistä osaamista. Juuso Hietanen on dynaaminen ja tuloshakuinen johtaja, jolla on vahvat näytöt liiketoiminnan kasvattamisesta ja uudistamisesta sekä Suomessa että ulkomailla, taustoittaa toimitusjohtajan vaihtoa hallituksen puheenjohtaja Seppo Laine tiedotteessa.

Nykyinen toimitusjohtaja Hannu Lehto pysyy konsernissa ja aikoo keskittyä puurakentamisen uusiin innovaatioihin.

– Olen toiminut erilaisissa työtehtävissä yhtiön juurilta lähtien jo 35 vuoden ajan. Olen ollut yhtiön perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja. Viime vuosien aikana olemme kasvaneet voimakkaasti, mutta viimeiset kaksi vuotta ovat olleet haastavia kasvun synnyttämien rönsyjen vuoksi. Yhtiön tilanteen vakautuessa on aika saada uutta energiaa Lehdon seuraavaan kehitysvaiheeseen. Osaamiseni ja intohimoni liittyvät rakentamisen uudistamiseen, erityisesti modulaariseen puurakentamiseen. Ensi vuodesta alkaen tulen yhtiössä keskittymään täysipäiväisesti siihen, Lehto kertoo tiedotteessa.

Muutaman vuoden ajan kasvuun tottunut Lehto Group on joutunut lukemaan madonlukuja. Erityisen synkkä oli vuosi 2019, jolloin konsernissa käytiin kahdet yt-neuvottelut ja annettiin kolme tulosvaroitusta. Liikevaihto laski lähes 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja liiketappiota tuli 41,8 miljoonaa euroa.

Konsernissa on aloitettu tervehdyttämisohjelma. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana liiketulos on kohentunut viimevuotisesta. Puolivuotiskatsauksen mukaan liikevaihto on kasvanut 3,3 prosenttia ja liiketappio on kutistunut 5,1 miljoonaan euroon. Viime vuonna tappiota oli kesäkuun lopussa 41,8 miljoonaa euroa.