Hel­mi-kis­sa pe­las­tet­tiin Yli­vies­kas­sa puusta – pe­las­ta­jat tulivat apuun, kun kissa oli ollut puussa lähes kaksi vuo­ro­kaut­ta

Ylivieskassa pelastettiin tänään Helmi-kissa puusta. Kissa oli viettänyt puussa jo kaksi yötä. Kuvan kissa ei liity tapaukseen.
Ylivieskassa pelastettiin tänään Helmi-kissa puusta. Kissa oli viettänyt puussa jo kaksi yötä. Kuvan kissa ei liity tapaukseen.

Ylivieskassa pääsi myöhään maanantai-iltana karkuteille sivistynyt sisäkissa Helmi. Kissa kiipesi naapurin puuhun ja alastulossa sitten rohkeus petti. Pari iltaa valitettuaan oksalla istuen ja omistajan maanitteluyrityksistä huolimatta tämä katti ei uskaltanut tulla alas.

– Pelastuslaitos sai kohteeseen hälytyksen ja kävimme paikalla ohjeistamassa omistajaa, että hankkii kissan lempiruokaa puun juurelle ja rauhoittaa lähiympäristön. Pelastuslaitos ei siis välittömästi lähde kissan noutoon puusta, vaan ohjeistamme omistajaa aluksi käyttämään houkuttelua hyväksi. Luonnollisesti, mikäli kissa on juuttunut vaikka kaulapannasta puuhun, niin se on kiireellisempi tehtävä. Tämän iltaisessa tapahtumassa ei kuitenkaan ollut kyse siitä, että kissa olisi jäänyt jumiin puuhun. Ohjeistuksen mukaan parin vuorokauden jälkeen ryhdymme pelastustoimiin tällaisessa tilanteessa, päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki kertoo Jokilaaksojen pelastuslaitoksen antamassa mediatiedotteessa.

Tänään aika täyttyi ja Ylivieskan paloaseman pelastusyksikön jäsen kiipesi vetotikkaita käyttäen Helmin seuraksi oksaan haaraan ja nosti kissa pois takaisin omistajan syliin. Helmi oli viettänyt aikaansa noin kymmenen metrin korkeudessa. Paikalle kutsuttiin myös eläinlääkäri varmistamaan kissan kunnon.

– Toimimme tällaisessa kissanpelastusoperaatioissa samojen periaatteiden mukaisesti, sillä kissa saattaa säikähdyksessä itse pahentaa tilanne kiipeämällä korkeammalle. Nyt Helmi-kissa on omistajansa hallussa ja varmasti saa parit ylimääräiset rapsutukset sekä syömättä jääneet lempiruuat, arvioi Jarmo Myllymäki.