Kolumni

Höllää hyvä ih­mi­nen!

-

Ei se mitä tekee, vaan se, että pitää siitä mitä tekee, siinä on tekemisen ydin. Joskus on hyvä kuitenkin höllätä ja pysähtyä omien ajatustensa ääreen. Kun työ on antoisaa, niin se voi viedä salakavalasti mukanaan. Tämän tietävät varsinkin yrittäjät, sillä monelle yrittäjyys on elämäntapa.

Kevät oli mitä oli ja monille se oli pakollisen pysähdyksen paikka. Alkuhämmennyksestä toivuttuaan katse kuitenkin suuntautuu toiveikkaana kohti tulevaisuutta. Kuinka erilainen se on, sen aika näyttää. Se tulee mikä on tullakseen. Kaikelle maailmassa kun ei voi mitään, ei vaikka kuinka pelkäisi ja olisi varuillaan joka hetki. Tulevaisuuteen näkevää kristallipalloa ei ole kellään, joten käytetään energia tähän hetkeen. Parhaansa kun yrittää, niin se riittää.

Nyt voisikin olla vapaaehtoisen pysähtymisen paikka. Jos ei pysty totaalista tuumailutuokiota itselleen järjestämään, niin aina pystyy otettaan hieman kuitenkin hölläämään. Tämä oivallus voi olla monille tarpeellinen ja miksei lohdullinenkin. Pysähtymisessä voi olla paitsi symbolista arvoa, myös konkreettista hyötyä: kun hetken hengähtää, niin voi taas lähteä entistä energisempänä kohti uusia seikkailuja. Niitä elämä tarjoaa yllin kyllin. Vaativammallekin kulkijalle voi tulla jo runsauden pulaa, jos avaa mielensä mahdollisuuksille!

Paljon on ihmisestä itsestä kiinni, kuinka hän suhtautuu, kun elämässä ei kaikki mene suunnitelmien mukaan. Onneksi sietokykyä voi kehittää koko elämän ajan ja sitä voi oppia. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa itsensä kehittämistä. Pääasiahan on kuitenkin, että edes yrittää. Jokainen meistä on oman elämänsä ainoa ihminen, joka voi oikeasti vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja tapaan suhtautua maailmaan.

Kesä on nyt täällä, nautitaan siitä! Katse suunnataan eteenpäin, satoi tai paistoi. Niinhän se mummokin tokaisi sanonnan mukaan lumihangessa tarpoessaan: eteenpäin! Kaikkia tapahtumia ei pystytä järjestämään rajoituksista johtuen, mutta se ei estä kesästä nauttimista. Siikajoen alueen yrittäjät tarjoavat palveluitaan sekä tuotteitaan monella saralla, käytetään niitä, jotta alue säilyy elinvoimaisena. Turha on lähteä merta edemmäksi kalaan, jos vonkale on mahdollista pyydystää omasta rannasta tai jokivarresta.

Reporentoa kesää, nautitaan ja pyyhkäistään jäätelöä suupielestä, ikävät ajatukset pitäen poissa mielestä!

Kirsi KiviojaVirta-hankkeen projektipäällikkö, Siikajoen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja, MainosDraivin yrittäjä & jäljen jättäjä