Iki­vi­reät eivät jouda sam­ma­loi­tu­maan

Siikalatva
Eläkeliiton Kestilän yhdistyksen puheenjohtaja Taimi Kesti (vas.) tarkkaili yhdessä pistelaskijana toimineen Onni Haatajan kanssa kettinginheittokisan etenemistä. Heittovuorossa Anja Suihkonen. <p>Jouko Taipaleenmäki (oik.) opasti Tapani Alasalmea ja muuta väkeä frisbeegolfin saloihin. Matti Leinoselle laji on jo tuttu ja miehen mukana olikin repullinen heittovälineitä.</p> Marjatta Kuusipalo iloitsi kaikkien kestisten puolesta päivän onnistumisesta. Pyhännältä saapuneet Eila Kopsi ja Aila Makkonen kertoivat marjahommien pitäneen niin kiireisenä, ettei kuntosalillekaan ollut joutanut. Sinikka Lehtosaari opasti ennen yhteistä  kävelylenkkiä sopivien kävelysauvojen valinnassa sekä tekniikassa. Pyhännnän Eläkeliiton puheenjohtaja Rali Turunen laskeskeli vieraskirjan nimiä. Niiden joukossa olleet parikymmentä pyhäntästä hän toivoi näkevänsä syyskuussa valtakunnallisessa puunistutustempauksessa.
Eläkeliiton Kestilän yhdistyksen puheenjohtaja Taimi Kesti (vas.) tarkkaili yhdessä pistelaskijana toimineen Onni Haatajan kanssa kettinginheittokisan etenemistä. Heittovuorossa Anja Suihkonen.
Eläkeliiton Kestilän yhdistyksen puheenjohtaja Taimi Kesti (vas.) tarkkaili yhdessä pistelaskijana toimineen Onni Haatajan kanssa kettinginheittokisan etenemistä. Heittovuorossa Anja Suihkonen.
Kuva: Anna Hämeenaho

Latvapitäjien seniorit eivät totta vie ehdi sammaloitua, jos on uskominen Kestilän Maksinharjulle kokoontuneita eläkeliittolaisiin.

Eläkeliiton Kestilän yhdistys pisti korona-ahdistukselle stopin ja kutsui lähiyhdistykset ulkoilemaan, varoetäisyyksiä ja käsidesejä unohtamatta.

Pyhännältä oli lähdetty matkaan linja-autokyydein ja Pulkkilastakin oli paikalle kurvattu useammalla autolla.

– Soiteltiin toisillemme, että lähetkö sinä ja lähetkö sinä. Neljä tai viisi autoa meitä tuli, kettinginheitolla päivän aloittaneet Sirkka Hyytinen ja Eila Tervonen kertoivat.

Kunnan puolesta paikalle saapunut Sinikka Lehtosaari vetäisi mukaansa ison joukon sauvakävelijöitä.

– Hyvä sauvanmitta on karkeasti ottaen pituus miinus 50 senttiä, Lehtosaari opasti ennen kävelykierrosta.

Myös frisbeegolf-radalla kävi huiske, kun lajiin viehättynyt Jouko Taipaleenmäki kertoi harrastuksesta, jonka parissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

– Rata on noin kaksi kilometriä, mutta kun heittopaikan ja korin väliä kulukee, niin matkaa kertyy helposti neljäkin kilometriä, Taipaleenmäki totesi.

Majan sisätiloissa kassaa hoitanut Marjatta Kuusipalo oli sekä väkimäärästä että koronavälistykset mahdollistavasta säästä mielissään. On sitä odotettukin.

– Näin isoa tapahtumaa ei ole ollut vuosiin, että olisi näin monta yhdistystä yhtä aikaa mukana, Kuusipalo pohtii.

Uhkista huolimatta suunta on kohti tulevaa ja syksylle on ohjelmaa jo monin paikoin suunnitteilla. Toivottavasti tilanne pysyy sellaisena, että toiminta saisi jatkua ja se sammalkin pysyisi poissa.