Il­moi­tus nel­jän­nes­tä lak­ko­vii­kos­ta –Ih­me­tys­tä ai­heut­taa, miksi vain PRT-Fo­rest-kon­ser­nin ta­lo­teh­taat uusien lak­ko­viik­ko­jen lis­tal­la

Pyhäntä

Teollisuusliitto ry:n Mekaanisen metsäteollisuuden liiton alaisista yrityksistä listaamissa toimipaikoissa jatkuu alun pitäen kahden viikon mittaiseksi julistettu lakko. Toista viikkoa jatkuneen lakon aikana lakkoviikot ovat lisääntyneet kahdella. Siikajokilaakson levikkialueelta lakon piirissä on Pyhännältä talotehdas Jukkatalo ja ovi- ja ikkunatehdas Piklas.

27. tammikuuta alkanut lakko jatkuu tämän hetkisen ilmoituksen mukaan 23. helmikuuta saakka ellei sitä ennen päästä työehtosopimusneuvotteluissa sopuun.

– On lähdetty siitä ajatuksesta, että sopimus olisi saatu eikä lakkoa olisi tarvittu. Seuraava oletus oli, että riittävä painostus on kaksi lakkoviikkoa. Neuvottelut eivät ole edenneet odotetusti. Työnantaja pitää omista lähtökohdistaan kiinni, joiden toteutuminen pudottaisi vuosiansiota reippaasti. Meidän hallituksen ja johtoryhmän päätöksiä ovat nämä uudet lakkoviikot. Päätöksiä tehtäessä on peilattu neuvottelun kulkuun, mitä toimia tarvitaan, kuvailee Teollisuusliitto ry:n aluetoimitsija Asko Alasalmi Oulun aluetoimistolta.

Jukkatalon ja Piklaksen pääluottamusmiesten mukaan väki odottaa neuvottelupöydässä syntyvää tulosta.

Ihmetystä aiheuttaa se, että lakon piirissä ovat kaikki PRT-Forest-konsernin yritykset, myös Lappli-Talot ja Kontiotuote. Valtakunnallisesti Teollisuusliitto on ulottanut kahden ensimmäisen viikon lakkotoimet myös talotehdas Omatalo Oy:n, mutta kahden seuraavan viikon listoilla on vain PRT:n talotehtaita.

Lue juttu kokonaan 6.2. ilmestyvästä Siikajokilaaksosta.