Kaisa on yksi Suomen hui­puis­ta nuo­ris­ta met­sä­tie­tä­jis­tä - Met­sä­vi­san finaali käydään tors­tai­na

Siikajoki
Kaisa Kurtti lähtee Metsävisan Finaaliin luottavaisin mielin.
Kaisa Kurtti lähtee Metsävisan Finaaliin luottavaisin mielin.
Kuva: Tiina Niinimaa

–Tuntuu todella hienolta! Aluksi ajattelin, etten pääse jatkoon, joten hämmästyin todella kuultuani finaalipaikasta, intoilee Kaisa Kurtti, siikajokisen Gumeruksen koulun 8.-luokkalainen, joka on varmistanut paikkansa 50 parhaan nuoren metsätietäjän joukossa Metsävisan finaalissa.

Metsävisa on Suomen Metsäyhdistyksen ja Biologian ja maantieteen opettajien liiton järjestämä metsätietokilpailu, johon osallistui helmikuussa 25 000 yläkoululaista ympäri Suomen. Koulujensa parhaat laitettiin paperien perusteella paremmuusjärjestykseen, jonka jälkeen 50 parasta kutsuttiin Helsingissä torstaina järjestettävään finaaliin.

Kaisa matkustaa finaalipaikalle varhain torstaiaamuna ja koe alkaa puolen päivän aikaan.

– Olen lueskellut ja opetellut kasvi- ja eläinlajien tunnistamista, sekä opetellut käyttämään mobiilisovellusta, jolla koe suoritetaan, Kaisa kuvailee valmistautumistaan.

Tukijoukoksi lähtee Gumeruksen koulun biologian ja maantieteen opettaja Katariina Vehviläinen.

– Olen sanonut Kaisalle, että luottaa itseensä, eikä ota paineita. Toki yhdessä on myös vähän katsottu metsäaiheisia juttuja, mutta tehtävistä on mahdoton tietää etukäteen, joten rento meininki on tärkeintä, opettaja muistuttaa.

Rennon itsevarma finalisti lähtee Helsinkiin ensisijaisesti menestymään.

– Mutta jos ei tänä vuonna onnistu, niin ensi vuonna voitan, Kaisa toteaa pilke silmäkulmassaan.