Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kajave tar­kas­taa säh­kö­verk­ko­ja – kop­te­ri­len­nois­ta het­kel­lis­tä me­lu­hait­taa Py­hän­näl­lä

Kajave aloittaa jälleen juhannuksen jälkeen sähköverkkojensa rutiinitarkastukset. Helikopterilla tehtävistä tarkastuslennoista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa.

Kajave suorittaa tarkastuslentoja helikopterilla juhannuksen jälkeisinä viikkoina.
Kajave suorittaa tarkastuslentoja helikopterilla juhannuksen jälkeisinä viikkoina.
Kuva: Kajave

Maanantaina 27.6. alkavilla lennoilla tarkastetaan keskijännitelinjaa noin 400 kilometrin ja 110 kilovoltin sähkölinjaa 200 kilometrin matkalta. 110 kilovoltin sähkölinjat tarkastetaan Vaalan, Kestilän, Pyhännän, Kajaanin ja Sotkamon alueilla. Keskijännitelinjan tarkastuslentoja tehdään Puolangan eteläpuolella, Hyrynsalmen ja Suomussalmen välisellä Sakaran alueella, Suomussalmen taajaman itäalueella sekä Raatteentiellä ja sen pohjoispuolella.

Helikopteri lentää matalalla, ja tarkastuksista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa. Maatilojen sijainti ja niillä olevat tuotantoeläimet huomioidaan lentoreiteillä.

– Vältämme alueita, joilla on tuotantoeläimiä. Emme lennä tarpeettomasti sellaisten alueiden yläpuolella”, kertoo rakennuttamispäällikkö Aki Palo Loiste-yhtiöiltä.

Kajave tarkastaa sähköverkkonsa vuosittain joko maasta tai ilmasta. Tarkastettavat alueet vaihtelevat kunnossapito-ohjelman mukaan.

Tarkastuslennot pyritään toteuttamaan viimeistään 7.7.2022 mennessä.