Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kan­sal­li­nen kar­ting­kil­pai­lu täytti Hie­ta­maan

Siikajoki/Ruukki
Märkä ja lätäkköinen rata koetteli kuskien ajotaitoja toden teolla.
Märkä ja lätäkköinen rata koetteli kuskien ajotaitoja toden teolla.
Kuva: Tiina Niinimaa

Ruukin Vauhtimaalla ajettiin sunnuntaina kartingia kuudessa luokassa ja yli 50 kuljettajan voimin. Kilpailu oli samaan aikaan kansallisen Kartingliiton osakilpailu sekä pohjoisen North Cupin avauskilpailu. Osallistujia saapui ennätysmäärä ympäri Suomen ja Hietamaan alue oli ääriään myöten täynnä matkailuautoja. Kisa-aamuna vesisade aiheutti pieniä haasteita, mutta päivän mittaan rata ehti kuskien riemuksi kuivua.

Luokissa ajettiin kaksi finaalia, joista ensimmäisellä ratkottiin kansallisen kilpailun tulokset. North Cupin sarjapisteisiin laskettiin molempien finaalien tulokset. Cadet-luokassa starttasi 19 autokuntaa ja nuorimmat kuskit olivat vasta 6-vuotiaita. Ruukin FK-kerhoa edusti viisi kuljettajaa, joista kansallisen finaalin neljänneksi sijoittui Aleksi Raiski ja viidenneksi Tuukka Rutanen. Taitonsa radalla näyttivät myös Vilho Tyni, Aapo Kippola ja Aarni Kippola. Luokan voiton vei Järviseudun UA:n Roope Miettinen.

Raket Micro-luokan voittoon ajoi Niklas Jokinen (KokeFK-K) ja Raket-luokan ykköspalkinnon nappasi Iivari Tuomilehto (Keimola FK-K). Mini60-luokassa kotiradan kuskeja nähtiin jälleen useampia. Riki Rautio ja Eemil-Eepi Mäki-Uuro sijoittuivat hienosti kansallisen finaalin sijoille neljä ja viisi. North Cupin pisteitä kerryttivät myös Miko Haaranen, Jami Mustonen ja Johannes Kananen. Kansallisen finaalin voittoon ajoi Reko Korhonen (Rokuan Raketit).

X30Jun-luokassa Ruukin FK-kerhoa edusti toiseksi sijoittunut Rasmus Lindström. 125Master luokka oli ruukkilaisedustuksen juhlaa, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli peräti seitsemän kotiratalaista. Heistä nopein oli Paulus Sydänmetsä.