Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Mainos: Sii­ka­jo­ki­laak­son jou­lu­tar­jous diginä tai pai­net­tu­na itselle tai lah­jak­si. Tilaa tästä.

Katja Kor­va­nen K-Duu­nin fi­naa­liin – voit­ta­ja jul­kis­te­taan lo­ka­kuun lopussa

Siikajoki/Ruukki
-
Kuva: Mirko Kovalainen

Tuttuakin tutumpi kauppias Katja Korvanen on valittu valtakunnallisen K-Duuni-kilpailun finalistikolmikkoon vuoden työnantajakauppias-sarjassa.

Kilpailu käydään kaikkien K-ryhmän kauppojen kesken. Osallistujat pääsevät kilpailuun asiakkaitten ja henkilökunnan äänestämänä ja K-kauppiasliiton hallitus valitsee finalistit.

Korvasen lisäksi kärkikolmikossa ovat kauppias Harri Mattinen Lappeenrannasta ja diplomikauppias Sanna Tiitinen Tampereelta. Ehdokkaita kauppiassarjaan tuli 601 ja työntekijäsarjaan 496.

Työntekijäsarjan finalistit ovat Heidi Salmivalli Huittisista, Outi Salonen Mäntsälästä ja Hanna Toikkanen Suonenjoelta.

K-kauppiasliiton hallitus valitsee voittajat ja heidän nimensä julkistetaan 31. lokakuuta.

Ehdokkuus ja finaalisija tuli Korvaselle täysin puskista.

– Olen ollut autuaan tietämätön koko hommasta. Kun sain tietää, olen huutanut ja hyppinyt ja ottanut ilon irti, hän iloitsee.

Kilpailun kriteereinä ovat ammattitaitoinen ja hyvä palvelu sekä turvallinen asiointi kaupassa. Kärkikilpaan pääsemisestä Korvanen antaakin ansion ja kunnian koko henkilökunnalleen.

– Henkilökunta on hoitanut asioita aivan mahtavasti koko hullun kevään. Saatiin pidettyä kauppa auki ja asiakkaat ruuassa. Opiskelijat astui remmiin, Pasi ajoi tie kuralla ja kaupalla tytöt vastaili puhelimeen, hän kuvaa koronakevään hulinaa.

– Meillä on mahtavaa porukkaa töissä. On nuoria ja innokkaita sekä vanhoja rautaisia ammattilaisia. Se on täydellinen coktail, hän kiittää väkeään.

Kauppias Korvanen on päässyt ensimmäistä kertaa mukaan kilpailuun ja pitää jo finaalipaikkaa järjettömän hyvänä saavutuksena. Se tuo näkyvyyttä myös koko Siikajoelle.

– Olisi ihana järjestää asiakkaille kakkukahvit, mutta tämä aika ei ole hyvä. Kohotetaan jokainen kahvikuppi kotona, Korvanen myhäilee.