Katri Kulmuni pii­pah­ti sii­ka­lat­vas­ten vie­raa­na – sinä voit olla seu­raa­va val­ta­kun­nan asioi­hin vai­kut­ta­va

Siikalatva
<p>Leskelässä, keskustan Siikalatvan paikallisosaston vieraana käynyt keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni tähdensi, kuinka jokainen voi olla se joka lähtee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin tai tukemaan vaikka naapuria poliittiselle uralle.</p> Katri Kulmuni tarttui kyläläisten tavoin paperipyyhkeisiin ja kuivasi ulkoa, sateesta tuotuja tuoleja, jotta mahdollisimman monelle löytyi sateisessa illassa kesäteatterin puffetista istumapaikka. Erkki Kauranen Katri Kulmunin juttusilla. Kunnallispoliitikko Matti Hilli haastoi Katri Kulmunia näkemyksillään. Katri Kulmuni juttelemassa hiljattain perustetun  Siikalatvan kuntayhdistys nimeä kantavan kolmesta paikallisyhdistyksestä muodostetun Siikalatvan Keskustan puheenjohtajan Ira Toppisen kanssa.
Leskelässä, keskustan Siikalatvan paikallisosaston vieraana käynyt keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni tähdensi, kuinka jokainen voi olla se joka lähtee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin tai tukemaan vaikka naapuria poliittiselle uralle.
Leskelässä, keskustan Siikalatvan paikallisosaston vieraana käynyt keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni tähdensi, kuinka jokainen voi olla se joka lähtee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin tai tukemaan vaikka naapuria poliittiselle uralle.
Kuva: Sari Kihnula

Keskustan kesäkiertueella Leskelässä vierailleen puheenjohtajan Katri Kulmunin illan ohjelmassa oli muun muassa kannustaa väkeä ehdolle kunnallisvaaleihin.

Kunnallispolitiikka on ollut se väylä joka on viitoittanut monen tietä valtakunnan johtavaksi poliitikoksi. Toista kautta kansanedustajana työskentelevä, Marinin hallituksessa valtionvarainministerinä ollessa myös pääministeriä sijaistaneen ja puolueen puheenjohtajaehdokkaana jälleen olevan Katri Kulmunin poliittinen ura on alkanut synnyinkaupungin, Tornion kaupunginvaltuustosta.

– Ensimmäisissä kuntavaaleissani sain 40 ääntä, toteaa Kulmuni.

Katri Kulmuni ei lannistunut, vaan otti vastaan kuntavaaliehdokkuuden myötä tulleita luottamustehtäviä.

– Jos on halu vaikuttaa, näkee ympärillään epäkohtia, joihin pitäisi tarttua, se voit olla sinä, joka tätä työtä tulevaisuudessa tekee. Itseltään voi kysyä, jos minä en tätä työtä tee, kuka sitä sitten tekee. Alimmalta askeleelta täytyy jokaisen lähteä ja ensimmäinen askel on usein kuntavaalit.

Kuntavaalit ovat ensi keväänä.

– On kyselty tämän hetkisiltä valtuutetuilta, ovatko jatkamassa, jotta saadaan käsitystä tilanteesta. Kyllä siellä on nyt aika paljon vaihtumassa porukkaa. Luopujien joukossa on muutama sellainen, jotka olleet mukana pitkään, mutta ovat nyt ajatelleet, että vuodet ovat tulleet täyteen. Nuoria haluttaisiin lisää mukaan, jotta uutta polvea olisi kasvamassa. Ehkä meidän tämän hetken suurin haaste on, miten saadaan nuoria mukaan päätöksen tekoon, miettii keskustan Siikalatvan paikallisosaston puheenjohtaja Ira Toppinen.

Kuluvana vuonna on saatu toimintaan keskustan Siikalatvan kuntayhdistys nimeä kantava uusi yhdistys. Siikalatvan Keskusta syntyi, kun viime vuoden puolella keskustan Kestilän, Pulkkilan ja Keskipisteen paikallisyhdistykset päättivät sulautua yhteen. Keskipisteen paikallisyhdistys on syntynyt aikoinaan, kun Piippolan ja Leskelän paikallisyhdistykset yhdistivät toimintonsa. Rantsilan osastokin oli syksyisissä sulautumisneuvotteluissa mukana, mutta ranttiset päättivät pysyä toistaiseksi omana paikallisyhdistyksenään.

– Tehdään yhteistyötä Rantsilan paikallisyhdistyksen kanssa, toteaa Siikalatvan paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Ira Toppinen.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan 30.7. ilmestyvästä Siikajokilaaksosta.