Aurinkoinen sää ja vapaapäivä saivat Liisa ja Alpo Järvelän Raahesta lähtemään markkinoille. Sankoon oli kertynyt Sodankylästä poimittuja suolasieniä, punajuuria, siikaa, pieniä päärynöitä ja hunajaa.
– Paikallisten tuottajien kannattaminen on iso asia, sanoo Raahen seurakunnan keittiömestarina työskentelevä Alpo Järvelä. Hän oli markkinoilla ensimmäistä kertaa.
Markkinoiden tarjonta näytti pariskunnan silmään oikein hyvältä. Syksyn satoa oli tarjolla laidasta laitaan. Luomu ja lähiruoka on Järvelöille tärkeää ja omasta kasvimaastakin nostetaan syötävää pöytään.
– Kaupassa ulkolaiset luomuomenat vähän epäilyttävät, mutta jos saa jonkin pienen lähituottajan luomutuotteita, se on aivan eri asia, Liisa Järvelä sanoo.