Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Kei­non­kan­kaal­la asuu jou­lu­pu­kin apu­lai­nen

Käsityöyrittäjä Taina Pellikkaa työllistää muun muassa huoltamoketju

Taina ja Teuvo Pellikka muuttivat Rantsilaan neljä vuotta sitten, kun he löysivät sopivan omakotitalon, jossa on tilaa niin Tainan yrityksen tarpeisiin kuin pariskunnan kodiksi. Somat ovikoristeet toivottavat tervetulleeksi. Taina valmistaa Tillukat nimellä ABC-ketjulle erilaisia lahjatavaroita kuten hauskoja lorutyynyjä. Joulun alla Taina on sitonut luonnonmateriaaleista kauniita koristeita.
Taina ja Teuvo Pellikka muuttivat Rantsilaan neljä vuotta sitten, kun he löysivät sopivan omakotitalon, jossa on tilaa niin Tainan yrityksen tarpeisiin kuin pariskunnan kodiksi.
Taina ja Teuvo Pellikka muuttivat Rantsilaan neljä vuotta sitten, kun he löysivät sopivan omakotitalon, jossa on tilaa niin Tainan yrityksen tarpeisiin kuin pariskunnan kodiksi.
Kuva: Sari Junnonaho

Joulunalusaika on käsityöläiselle vuoden kiireisintä aikaa. Oman joulun laitto saa odottaa kunnes asiakkaiden tilaamat lahjat ja sovitut joulumyyjäisvierailut on hoidettu.

Visualistiksi kouluttautunut Taina Pellikka toimi kudonta-alan yrittäjänä ennen kuin aloitti Oulu-opistolla kudonnanohjaajana. Mukava työ oli jätettävä, kun keho ei enää sietänyt pölyä. Käsityöyrittäjänä itsensä työllistäen Pellikka voi valita hänelle sopivat työtavat ja materiaalit. Toiminimeä perustaessa Taina tiesi heti, että yrityksen nimi on Tillukat.

– Ensimmäisen lapsenlapsemme pieniä varpaita ihastellessa Teuvo tuumasi, että voi pikku tillukat, kuvailee Taina Pellikka miehensä antamaa ideaa.

Yrityksen, kuuden lapsenlapsen mummu perusti huhtikuussa 2011. Taina valmistaa monenlaisia kädentuotteita. Hän ompelee, maalaa, piirtää ja sitoo. Asiakkaan toiveesta voi syntyä hyvinkin persoonallisia pehmeitä tai kovia muistamisia.

Pääasiallisesti Pellikan työllistää ABC-ketjule sovitut tilaustyöt. Myös Tillukat nimellä signeerattuja lahjatavaroita valmistuu niin pehmeistä kuin kovista materiaaleista. Hauskat ovikoristeet ja erilaiset tekstiilituotteet ovat Pellikan ominta käsialaa.

Mitään ei pilata kiireellä

Messu- ja markkinatapahtumiin Taina Pellikka osallistuu harkiten käyden tapahtuman vuodessa. Kaksi kertaa hän on ollut mukaan Rantsilassa joulunavausmarkkinoilla mukanaan luonnonmateriaaleista sidottuja ovikoristeita ja upeita havupalloja.

Osa käsityöyrittäjän työtä on kyetä ja ehtiä markkinoida sekä mainostaa osaamistaan.

– Kun työ on yksin puurtamista, tykkään myyntipuolesta ja siitä, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Tainan käsityöpajassa mitään ei pilata kiireellä.

– Olen pikkutarkka yksityiskohtien viilaaja. Kaiken mitä tekee, pitää tehdä kunnolla, hän naurahtaa.

Joulun alla kysyttyjä ovat olleet luonnonmateriaaleista sidotut ovikoristeet. Havutöiden tekemisessäkään ei ole oikotietä onneen. Havukranssi kätkee sisäänsä kunnon rautalankakehikon ja varsinainen sidontamateriaali on aseteltu kahteen kerrokseen.