Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Kello löi jo vii­si....

Piippolassa onnekkaimmat pääsivät reellä joulukirkkoon

Rekikyytiläiset saapuivat kirkkoon parahiksi kellojen kutsuessa kirkkoväkeä. Yrkkö ei ollut kirkonkellojen soimisesta millänsäkään. Eeva Köpilä kiitti kirkon pihalla Yrkköä hyvästä rekikyydistä. Oulunsalolaiset Makkoset olviat tulleet Piippolaan rekiretkelle tieten tahtoen. Aamuöinen herätyskään ei lieventänyt rekiretken antamaa elämystä. Mikko (vas.) ja Matti Jarva ovat perinteisen hevostenpidon ja suomenhevosten ystäviä. Yrkkö on oman tilan kasvtteja ja ollut mukana veljesten elämässä jo reilut 24 vuotta.
Rekikyytiläiset saapuivat kirkkoon parahiksi kellojen kutsuessa kirkkoväkeä. Yrkkö ei ollut kirkonkellojen soimisesta millänsäkään.
Rekikyytiläiset saapuivat kirkkoon parahiksi kellojen kutsuessa kirkkoväkeä. Yrkkö ei ollut kirkonkellojen soimisesta millänsäkään.

Moni aamutuimaan joulukirkkoon matkaavista epäili Piippolassa kuuloaan, kun kuuli taipaleellaan aisakellon helinää. Seuraavaksi pitikin hieraista jo silmiä, sillä totta se oli: kirkkoon oli saapumassa väkeä hyvin perinteisellä kulkupelillä.

Piippolan Manninkankaalla asuva hevosmies Matti Jarva piti seurakunnalle tekemänsä lupauksen ja kuljetti kirkkoväkeä jouluaamun jumalanpalvelukseen reellä. Rekeä veti Pääkkölän talon oma kasvatti, 24-vuotias suomenhevonen Yrkkö.

Kyytiläisistä kauimmaiset olivat saapuneet Oulunsalosta saakka.

 

Kurkkaa sinäkin Yrkköä ja kumppaneita alla olevasta videolinkistä! 

(Mikäli linkki ei toimi, kopioi se ja avaa uudessa ikkunassa.)

https://www.youtube.com/watch?v=OnYT3qk0Rh0&feature=youtu.be