Pääkirjoitus
Tilaajille

Kesän ri­kas­tut­ta­jat

Kesämökkiläiset ja läpi vuoden merkittävässä määrin vapaa-aikaa Pyhännällä, Siikalatvalla ja Siikajoella viettävät ulkopaikkakuntalaiset tuovat mukavaa virettä kyliin ja paikallisiin kauppoihin.

Läpi vuoden, mutta varsinkin kesäisin vapaa-ajanasujat näkyvät erityisesti viikonloppuisin merkittävänä lisänä levikkialueemme ruokakaupoissa ja muissa asiakaspalvelua tuottavissa yrityksissä. Ryhmä on tärkeä myös paikallislehden näkökulmasta. Moni vapaa-ajanasuja tilaa paikallislehden kesäksi. Heitäkin on joita sitoo alueeseen kesämökki ja he tilaavat lehteä jatkuvana tilauksena pysyäkseen perillä alueen elämänmenosta.

Koronavuonna media on uutisoinut paljon etätyömahdollisuuksien ansiosta mökkipaikkakunnallaan asuvista. Heitä löytyy myös Siikajokivarresta. Oululainen Ville Sorvoja kertoi Siikajokilaaksolle, mikä on saanut hänet asettumaan Pyhännälle. Merkittävä asia ovat olleet ihmiset, tapa jolla urheilullinen mies on otettu harrastusporukoihin mukaan. Hänen mietteet vahvistavat sitä, että paikkakunnalla viihtymisessä jokainen voi tehdä oman osansa olemalla se helposti lähestyttävä naapuri tai kyläläinen.