Lukijalta
Mielipide

Ke­sä­päi­vän viettoa Pih­la­jis­tos­sa

Omaistenpäivään oli saapunut runsas joukko Pihlajiston asukkaiden ja kotihoidon asiakkaiden omaisia viettämään kesäpäivää yhdessä.
Omaistenpäivään oli saapunut runsas joukko Pihlajiston asukkaiden ja kotihoidon asiakkaiden omaisia viettämään kesäpäivää yhdessä.
Omaistenpäivään oli saapunut runsas joukko Pihlajiston asukkaiden ja kotihoidon asiakkaiden omaisia viettämään kesäpäivää yhdessä.

Vietimme Palvelukeskus Pihlajistossa, Mehiläisen Terveyspalvelut Oy, omaistenpäivää 29.7. Pihlajiston ja kotihoidon henkilökunta oli jo jonkin aikaa kuumeisesti järjestellyt Pihlajistolle niin perinteistä omaistenpäivää; kutsut oli kirjoitettu ja postitettu, makkarat hommattu, taloa laitettu juhlakuntoon ja muuta asiaan kuuluvaa.

Aamupäivän sää tyrmistytti koko henkilökuntaa; ”Eihän me sadetta tilattu tälle päivää ollenkaan!” Sää oli harmaan pilvinen ja sataa tihuutteli. Piti juhlapäivän aamuna järjestellä varasuunnitelma B; mikäli makkaran paisto nuotiolla ei onnistu, niin silloin kaasugrilli käyttöön.

Tiimivastaava Anna-Liisa Keskitalo soitti puhelun tai kaksi ja saatiin vapaaehtoiset Alli Hämeenaho ja Aino Piirainen makkaran kääntäjiksi. Onneksi sade laantui ja saatiin miellyttävä kesäilma vaikka aurinko ei paistanutkaan.

 

Vieraita saapuikin runsaslukuisesti. Päivän aloitti tiimivastaavan Anna-Liisa Keskitalon tervetuliaispuhe. Vieraita viihdyttämään olimme saaneet Pihlajistoon KM-KARAOKEn Miika Kiiskisen. Vapaaehtoistyön pohjalta Miika oli ollut heti valmis tulemaan laulamaan ja laulattamaan kesävieraita Pihlajistoon sitä häneltä kysyttäessä. Miika vastasi myös päivän ohjelmajuonnoista.

Omaisten puolelta tulikin nopeasti positiivista palautetta elävästä musiikista jota Miika tarjosi yhdessä Marjatta Kestin kanssa. Tunnelman noustessa nähtiin lattialla muutama tanssiparikin pyörähtelemässä. Halukkaat saivat kokeilla laulutaitojaan karaoken parissa Miikan opastuksella.

 

Takapihalla Rasinkankaan pojat; Rauno, Ari ja Arto, virittelivät nuotiopaikalle kunnon tulet. Vuollut makkaratikut odottelivat maitotonkassa jo vuoroaan. Yksi hoitajista oli viettänyt laatuaikaa isänsä kanssa Käkisaaren rantalepikossa.

Ensimmäiseksi makkaranpaistoon ehättivät Veikko Karppinen tyttärensä Raijan kanssa. Veikko tunnetaan kylymäverisenä miehenä, mutta nuotion lämpö pisti Veikonkin huokailemaan että huh, huh lämmintä on. Makkaranpaiston lomassa kyseltiin puolin ja toisin, että milloinka sitä viimeksi on notskilla makkaraa paistettu. Pitkäksi oli joillakin väli venähtänyt.

Oman jännitys momenttinsa tarjosi myös se, että ehtiikö makkara paistua ennen kuin tikku palaa ja makkara putoaa nuotioon!

 

Omaisilta tuli hyvää palautetta. Juhla oli onnistunut: ilmapiiri oli rento, iloinen ja aktiivinen. Vieraiden ei tarvinnut jäädä seinäkukkasiksi, vaan he saattoivat osallistua omalta osaltaan päivän onnistumiseen.

Päivän loppuun oli säästetty makoisat nisupulla kahvet ja arpajaisten arvonta. Kiitämmekin kaikkia arpajaispalkintojen lahjoittajia ja päiväämme sponsoreita yrityksiä! Teitte kaikki päivästämme onnistuneen! Iso KIITOS myös henkilökunnalle joka mahdollisti jälleen upean päivän Pihlajistossa!