Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­so tästä!

Ke­vät­juh­las­sa kattaus talven aikana opi­tuis­ta tai­dois­ta

Pyhännän kunnanjohtaja Jouko Nissinen: Kansalaisopiston kevätjuhla on varma kevään merkki

Näin totesi Pyhännän kunnanjohtaja Jouko Nissinen juhlavieraat Pyhännän peruskouluntiloissa järjestettyyn Jokihelmen opiston kevätjuhlaan tervetulleeksi toivottaessaan.

Talven aikana ahkerissa käsissä syntyneiden käsitöiden, taideteosten ja erilaisten käyttöesineiden kattaus avautui yleisölle heti juhlapaikalle saapuessa. Pyhännän koululle muutama vuosi sitten valmistunut yhdyskäytävä on mitä mainioin näyttelytila.

Kansalaisopiston kevätjuhlan pitäjässä järjestäminen ei ole mitään joka keväistä herkkua. Edellisen kerran kevätjuhlaa vietettiin Pyhännällä kymmenen vuotta sitten.

Juhlassa saatiin monipuolisesti näytteitä musiikkiharrastuksen parissa opitusta niin yksin kuin ryhmässä esiintyneiden harrastajien esittämänä. Päivän nuorin esiintyjä oli ekaluokkalainen, Tony Lampela Sipolasta. Hän soitti rummuilla perus Beatin.

Päivän erikoisimman ohjelmanumeron tarjosivat koreankielisten komentojen saattelemana juhlassa esittäytyneet Pyhännällä taekwondoota harrastavat.

Historiakattauksen kansalaisopistotoiminnan kehitykseen kertoi filosofianlisensiaatti Matti Leiviskä. Suomessa on ollut 116 vuoden ajan kansalaisopisto- ja työväenopisto toimintaa. Haapaveden kansalaisopisto aloitti syksyllä 1963.

Toiminnan Pyhännälle laajenemisesta on kulut puoli vuosisataa. Musiikin sekä taide- ja kädentaitoaineiden opetus on edelleen voimissaan, vaikka ohjatun liikunnan osuus kurssitarjonnassa on voimakkaassa kasvussa. Viime vuonna kuuden kunnan alueella opisto järjesti kaikkiaan 18 000 opetustuntia.

Leiviskä totesi, että kansalaiopistoon sijoitettu euro tulee kolminkertaisena hyötynä takaisin. Innostavan aiheen opiskelu, kun lisää ihmisten hyvinvointia ja näkyy vähäisempänä sosiaali- ja terveyspalveluiden tarpeena.

Jokihelmen opiston rehtori Liisa Vornanen kuvaili parasta olevan, kun näkee oppilaiden tulevan innoissaan opiskelemaan. Vornanen muistutti, ettei kansalaisopistoon tulla näyttämään, vaan oppimaan uusia asioita ja onnistumaan. Uuden oppiminen on kaikille mahdollista.