Lukijalta
Kolumni

Ki­sail­len kohti kevättä

Nyt on kunnon talvi! Talviliikuntaan on nyt siis hyvät mahdollisuudet. Siikajoen kunnan latu- ja jääkenttäverkosto ulottuukin jokaiselle kylälle ja niitä hoidetaan kunnan palkkaamien urakoitsijoiden voimin. Koska liikunta-alueiden hoitajia on useita, saadaan ladut ajettua sekä kaukalot puhdistettua lumisateen jälkeen nopeammin kisakuntoon. Jos kunnalla olisi esimerkiksi vain yksi latuhöylä, ja se lähtisi Luohualta liikkeelle, niin hän olisi ”jo” ylihuomenna Karinkannassa.

-

Leikkimieliseen kisailuun saimmekin haasteen viime viikolla kun pitkäaikainen kollegani Lehtosaaren Sinikka soitti Siikalatvalta ja kysyi: “Saako kopsata tuota teidän kansanhiihtokampanjaa, ja jos (kun) saa niin meidän kunta haastaa teidän kunnan.” No kiinni veti, totta kai ja kiitos loistavasta ideasta. Kampanja kestää 1.2–31.3. ja korttien palautus on 12.4 mennessä. Nyt kaikki mukaan suksimaan! Vanahana paavolalaisena voipi sanua, että ei me oo koskaan ranttisille hävitty…

Oberstdorfissa alkaa loppukuusta vähän totisemmat kisat, maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn MM-kilpaillut. Menestyshulluna kansana meidän taitaa olla turha odottaa mitalisadetta niin kuin takavuosina kävi kisoista toiseen. Muistetaan kuitenkin, että siellä on kaikki osallistujat kovan luokan urheilijoita ja varmasti tekevät parhaansa eli nautitaan hyvistä suorituksista, vaikka ne ei palkintopallille riittäisikään. Mitaliehdokkaiksi veikkaan Herolan Ilkkaa ja annetaan Niskasen Iivolle aina luottoa. Viestit ovat mielenkiintoiset sekä totta kai parisprintit. Mäestä odotetaan lähinnä toiselle kierrokselle pääsyä.

Eräs käynnissä oleva kisa on tulevat kunnallisvaalit. Useasti on kysytty kotikunnassani, lähtisinkö ehdokkaaksi. Puolueista on helpompi luetella ne, jotka eivät ole kysyneet kuin jotka ovat kysyneet. Kaikille olen systemaattisesti sanonut: kiitos ei, mutta totta kai olen ollut otettu kun kysytään. Politiikka kiinnostaa, mutta päätin jo aikoinaan, että niin kauan kuin työskentelen kunta-alalla, ei politiikkaan ole syytä sekaantua. Tasapuolisuus, tasa-arvoisuus ja läpinäkyvyys ovat kuitenkin työni kulmakiviä. On parempi olla leimaantumatta minkään puolueen toimintaan. Arvostan ihmisiä, jotka jaksavat paneutua yhteiskunnallisiin asioihin, aika pienellä korvauksella. Taitaa tuleva valtuusto olla työurani seitsemäs.

Marko ÄijäläLiikuntasihteeri, ex-palloilija, kahden teinin isä