Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Koiran nä­kö­kul­ma

Hei isäntäni olen sinun oma ”koirarakas” en salarakas. Pidät minua häkkiin lukittuna ulkosalla. Et ole vaivautunut käyttämään minua lenkeillä kuukausiin! Häkin ulkopuolella vapaasti liikkuvat oravatkin ilkkuen häntää heiluttavat. Tämäkös minua ottaa kuonoon.

Ulosteet häkissä ovat lumeen sekoittuneet. Mikähän ”kakkakaaos” tulee kun lumet sulavat? Hyi ja hau olkoon! Oravatkin häkin ulkopuolella hännittelivät minulle, jotta soittaisin eläinsuojeluviranomaiselle. Eläinsuojeluasetuksessa, siis minuakin koskevana, sanotaan ”ihmisen” kielellä, että koiraa, minuakin poloista, on ulkoilutettava päivittäin riittävän usein, minun liikunnantarpeen tyydyttämiseksi.

Isäntäni lopeta ”koiruus”, älä lenkkeile yksin, ota minutkin mukaasi. Häkissänikin pitää kuulemma olla liikkumatilaa vähintään 40 neliömetriä. Ilmankos tilan ahtaudessa joskus paniikkikin iskee ja niveletkin jäykistyy, niin että ihan haukkuakin pitää, ihan oikealla koiran kielellä ” hau hau”.

Olenko eräänlainen karvainen turhakkeesi elämässäsi, vai lausunko mielipiteeni ”koirakielellä”? Ei suinkaan, en näe tarvetta ”haukkua” sinua julkisesti, olen sen verran sinua fiksumpi, vaikka olenkin sinun hyväksi käyttämäsi ”koira ystäväsi”!

Olisi mielenkiintoista muuten käydä välillä ”muikkuverkolla”, mitäs siellä näkyisi, muikkuja vai muutakin kiinnostavaa lähialueelta? Häntä se on koirallakin niin kuin sinullakin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.