Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolme uutta hy­vin­voin­nin yrit­tä­jää Sii­ka­lat­val­le

-
Kuva: Sari Junnonaho

Sipolan Kyläyhdistyksen järjestämässä naisten hyvinvointipäivässä terveellisempään elämään vinkkejä antamassa oli kolme hiljattain hyvinvointipalveluita tarjoavan yrityksen Siikalatvalle perustanutta naista.

Yhteistä näille kolmelle yrittäjälle on, että he hoitavat yritystoimintaa oman toimensa ohessa vapaa-ajallaan.

Piippolalainen Hanna Tuhkanen on vuosi sitten perustanut toiminimen Hanna´s Animal Train&Care, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita koiraharrastajille.

Vuoden vaihteessa Tuhkanen laajensi palveluvalikoimaansa ryhtymällä Nu Skin-ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteiden jälleenmyyjäksi.

Hanna kertoo kiinnostuneensa ko. tuotteista ensin itse, koska sisäisen hyvinvoinnin lisäksi hän haluaa voida myös ulkoisesti mahdollisimman hyvin.

Hyvinvointipäivän aikana Tuhkanen näytti hyvin havainnollistaen, kuinka erilaiset kosmetiikkatuotteisiin lisätyt aineet vaikuttavat ihmisen iholla. Näistä esimerkeistä selvisi, mitkä ovat kasviuutepohjaisten ja mineraaliöljypohjaisten tuotteiden erot. Hän vinkkaa, että huomiota kannattaa kiinnittää myös ihonhoitotuotteiden pH-arvoon.

Rantsilalainen Heidi Lumiaho valmistuu lopputalvesta personal traineriksi. Opintojen aikana hän on perustanut jo viime keväänä Heidin hyvinvointipalvelut nimellä kuumakivihoitoja sekä monipuolisesti yksilö- ja ryhmäohjausta ja valmennusta tarjoavan yrityksen.

Lumiaho pohtii personal trainerin työn olevan hyvää vastapainoa, täysin toisenlaista tekemistä verrattuna koulukuraattorin työhön.

– Uskalsin perustaa yrityksen, koska nykyisin satsataan eritavalla kuin aiemmin omaan hyvinvointiin. Moni tiedostaa, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa ja ehkäistä monien pitkäaikaissairauksien puhkeamista.

–  Haluan olla auttamassa näissä valinnoissa.

Rita Porkka perusti Rita Care & Events toiminimellä toimivan yrityksensä loppuvuodesta. Mankilankyläläinen Porkka on kouluttautunut kolmen vuoden kuluessa kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi.

Jäsenkorjaajan ammatin harjoittamiseen tarvittavan pohjan saatuaan Rita perusti toiminimen, jonka nimiin voi harjoittaa perinteistä hoitomuotoa sekä tarjota tarvittaessa myös tapahtumatuottajan palveluita.

– Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha perinteinen hoitomuoto, jonka opit ovat aikanaan kulkeneet isältä pojalle.

Moni luulee jäsenkorjauksen olevan rytkäyttelyä ja naksauttelua, mutta Ritan hoitopöydällä hoito perustuu hellävaraisiin otteisiin. Asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen korjataan kehoa epätasapainoon päässeestä tilasta.

Hoidolla vaikutetaan erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.