Ko­ro­na­ro­kot­ta­mi­nen laa­je­nee Rassin alueel­la 30 vuotta täyt­tä­viin – käyt­töön ko­ro­na­neu­von­ta­pu­he­lin

Siikajoki
Koronarokotukset laajenevat Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella. Rokotusaikoja voivat varata vuonna 1991 syntyneet ja vanhemmat vielä rokottamattomat sekä riskiryhmiin kuuluvat.
Koronarokotukset laajenevat Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella. Rokotusaikoja voivat varata vuonna 1991 syntyneet ja vanhemmat vielä rokottamattomat sekä riskiryhmiin kuuluvat.
Kuva: Sari Kihnula

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä laajentaa ikäperusteista koronarokottamista 30 vuotta täyttäviin ja sitä vanhempiin kansalaisiin. Uusi alaikäraja astui voimaan torstaina, eli kaikki vuonna 1991 syntyneet ja tätä vanhemmat voivat varata itselleen rokotusaikoja.

Raahessa, Siikajoella ja Vihannissa koronarokotusajan voi varata nettiajanvarauksessa osoitteessa www.nettirassi.fi. Nettiajanvarauksessa rokotusaikoja voi varata niin kauan kun aikoja riittää. Jos ajat ovat tilapäisesti loppu, kannattaa palvelussa käydä uudestaan toisena ajankohtana. Uusia rokotusaikoja lisätään nettiajanvaraukseen viikoittain.

Siikajoen takaisinsoittonumero 08 849 4612 on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–15.

Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 16-29 vuotiaat voivat varata ajan vain puhelimitse edellä mainituista ajanvarausnumeroista.

Lisätietoa ajanvarauksen aukiolosta ja kuntakohtaisista yhteystiedoista saat verkossa osoitteessa www.ras.fi/koronarokotukset

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infektiopoliklinikalla ei ole hoitajan tai lääkärin vastaanottoa juhannusperjantaina 25.6. ja 5.7.-1.8. välisenä aikana. Näytteenotto toimii edellä mainittuina aikoina entiseen tapaan.

RAS on yhdistänyt koronaneuvontapalveluitaan yhden puhelinnumeron alle. Jatkossa yleistä koronaneuvontaa saa numerosta 040 135 8577. Numero palvelee arkisin kello 8-11 ja se toimii myös Raaheen annettujen koronarokotusaikojen peruuttamisessa.

Vihannin, Ruukin ja Pyhäjoen terveysasemille annetut rokotusajat peruutetaan jatkossakin terveysasemien omien puhelinnumeroiden kautta.