Ko­ro­na­vi­rus ei vä­hen­tä­nyt opis­ke­lu­ha­lu­ja – syys­kau­si alkaa suun­ni­tel­lus­ti

Sivistystoimenjohtaja Merja Hillilä on myös Siikajoki-opiston rehtori. Hän on tuonut kurssitarjottimelle lisää lyhyt- ja intensiivikursseja.
Sivistystoimenjohtaja Merja Hillilä on myös Siikajoki-opiston rehtori. Hän on tuonut kurssitarjottimelle lisää lyhyt- ja intensiivikursseja.
Kuva: Kirsi Junttila

Siikajoen kunnan sivistystoimenjohtaja Merja Hillilä hyppäsi liikkuvaan kansalaisopistojunaan vuoden alusta kesken lukuvuoden. Hänen työstään viisi prosenttia kuluu entisen Ruukin kansalaisopiston, nykyisen Siikajoki-opiston rehtorina.

Opiston nimenvaihto oli Hillilän mielestä aiheellinen monestakin syystä.

– Opiston toiminta on kunnan eli Siikajoen järjestämää ja me olemme kaikki siikajokisia, Karinkannasta Luohualle. Opisto-sana kuvastaa eteenpäin menemistä ja on tätä päivää. Täällä ei vain nyherrellä nurkissa vaan ihan aidosti opiskellaan, Hillilä toteaa.

Hillilä on tarttunut opiston rehtorin toimeen kehittämismielellä. Hän pyrkii laajentamaan Siikajoki-opiston tarjontaa niin, että opiskelijakunta laajenisi pienistä lapsista ikäihmisiin.

Monia hyväksi havaittuja käytäntöjä jatketaan, mutta kurssitarjottimelle Hillilä aikoo tuoda entistä enemmän lyhyt- ja intensiivikursseja.

– Ihmisten on helpompi sitoutua lyhytkursseihin ja niissä voi tarjota jotakin harvinaisempaa opittavaa.

Alkaneen lukuvuoden kurssitarjonnasta Hillilä nostaa esille kiinnostavia lyhytkursseja. Copperplate-käsialan ja modernin kaunokirjoituksen kursseilla opitaan kirjoittamaan sulkakynällä ja tehdään huoneentauluja. Saippuakurssilla opitaan valmistamaan erilaisilla tuoksuilla ja hoitavilla ominaisuuksilla varustettuja saippuoita. Ihmissuhdetaitoja voi opiskella parisuhdekurssilla, positiivisen ajattelun kurssilla ja opi pitämään puoliasi -kurssilla.

– Ensi huhtikuussa järjestämme viikonloppukurssina metsästäjäkurssin. Ne ovat erittäin suosittuja. Kurssin lopuksi voi suorittaa metsästäjätutkinnon.

Liikunta- ja käsityöpiirejä on pyritty järjestämään laajan kunnan joka kylälle. Jumppaa ja joogaa on tarjolla pilvin pimein. Rentoutusliikuntaa haluaville on tarjolla Hyvän olon lauantait, yksi syksyllä ja yksi keväällä.

Ilmoittautuminen Siikajoki-opiston kursseille alkoi tiistaina 1.syyskuuta. Kurssit toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään seitsemän.

Erityiskursseilla minimimäärä saattaa vaihdella. Koko lukuvuoden kestävät ryhmäkurssit aloitetaan, vaikka ennakkoilmoittautuneita ei olisikaan tarpeeksi. Lyhyt- ja intensiivikurssit toteutetaan mikäli niihin on ennakkoon ilmoittautunut vähimmäismäärä opiskelijoita.