Ko­ti­seu­tu­ai­hei­set tuot­teet kiin­nos­ta­vat –Uusia Rant­si­la-tuot­tei­ta on toi­vot­tu

Siikalatva/Rantsila
Hanna Tolonen esitteli K-Market Rantsilaan myyntiin teettämäänsä Rantsila-tuotetta joka toimii sekä pyyhkeenä että saunapeflettinä. Marja Nousiainen osti Rantsila-seuran pöydästä Eija Tuomaalalta kotiin viemiseksi Kaliforniaan Rantsila-tyynyliinan.
Hanna Tolonen esitteli K-Market Rantsilaan myyntiin teettämäänsä Rantsila-tuotetta joka toimii sekä pyyhkeenä että saunapeflettinä.
Hanna Tolonen esitteli K-Market Rantsilaan myyntiin teettämäänsä Rantsila-tuotetta joka toimii sekä pyyhkeenä että saunapeflettinä.
Kuva: Sari Kihnula

Rantsila-päivien torilla ihasteltiin Rantsila-seuran uutta lahja- ja matkamuistotuotetta Rantsila-tyynyliinaa. Kaliforniaan saakka lähti Marja Nousiaisen matkalaukussa torilta ostettu Rantsila-tyynyliina.

– Rantsila-seuran johtokunnassa pohdittiin, mitä muuta voisi olla Rantsila-aiheisina tuotteina matkamuistona, kuin jo viime vuonna loppuneet mukit. Kaikenlaista ideaa pyöriteltiin. Kesäkuussa välähti, että tyynyliinaan voisi yhdistää meillä valmiiksi olevan huippu hyvä kuvitus, kertoo Rantsila-seuran sihteeri Eija Tuomaala.

Netistä löytyi yritys, jonka kanssa kehitettiin taiteilija Tero Mäkelän Rantsilan vanhasta raitista Rantsila-mukia varten piirtämästä kuvituksesta tyynyliinan kuvitus.

Tuomaala kertoo saaneensa kivaa palautetta tutulta joka oli ostanut Ganander-talolla käydessään tyynyliinan itselleen ja miehelleen. Perheen nuoret olivat todenneet, että hekin olisivat halunneet omat Rantsila- tyynyliinat.

Hiljattain Rantsila-tuotteena myytäväksi on tullut myös K-Market Rantsilan kauppiaan Hanna Tolosen tilaama Rantsila-pyyhe.

– Kysyntää tällaiselle tuotteelle tuntui olevan. Asiakkaat on kaipailleet Rantsila-pyyhettä.

Rantsila-tuotteena Tolosen kaupassa on aiemmin ollut myytävänä pellavaista kylpypyyhettä ja saunapeflettiä sekä Rantsila-kahvikuppia. Hanna arvioi Arabian valmistamaa kahvikuppia myydyn useampi tuhat kappaletta. Pyyhkeitäkin meni noin 500.

Tolonen pohtii, että Rantsila-tuotteiden kysyntä kertoo, että ranttiset ja juuriltaan ranttiset haluavat muistaa ja pitää Rantsilaa yllä ainakin omissa muistoissa.

– Aika moni mieltää ittensä ranttiseksi vaikka Siikalatvaan kuulutaankin.