Koulut alkavat ensi vii­kol­la – Varpu lähtee eka­luo­kal­le ja Lauri esi­kou­luun

Siikalatva/Pulkkila
Henri ja Veera Saari antoivat vauhtia Pulkkilan alakoulun hämähäkkikeinussa olleille lapsilleen, tulevalle esikoululaiselle Laurille ja ensimmäiselle luokalle  menevälle Varpulle. Sisarukset Varpu ja Lauri Saari odottavat innolla koulun alkua. Varpulla on jo hankittuna koulureppu. Laurille käydään ostamassa isompi reppu ennen kuin koulut alkavat. Pulkkilan alakoulun piha on Varpulle ja Laurille mieluinen leikkipaikka. Kouluun on kiva lähteä.
Henri ja Veera Saari antoivat vauhtia Pulkkilan alakoulun hämähäkkikeinussa olleille lapsilleen, tulevalle esikoululaiselle Laurille ja ensimmäiselle luokalle menevälle Varpulle.
Henri ja Veera Saari antoivat vauhtia Pulkkilan alakoulun hämähäkkikeinussa olleille lapsilleen, tulevalle esikoululaiselle Laurille ja ensimmäiselle luokalle menevälle Varpulle.
Kuva: Sari Kihnula

Heinäkuisena perjantai-iltana Lauri ja Varpu Saari kävivät vanhempiensa Veera ja Henri Saaren kanssa pyörälenkillä ja tutustumassa tulevaan Varpun koulupihaan.

Koulun alkaminen on perheessä odotettu asia.

– Aika hyvältä tuntuu, että koulu alkaa. Minulla on jo valmiina reppu ja kaksi penaalia, sellainen pörrö-penaali ja pinkki kissapenaali, kuvailee Varpu.

Laurille käydään ostamassa vielä isompi reppu ennen ensimmäistä esikoulupäivää. Vaatehankintoja ei ole ennen koulun alkua edessä. Lasten vaatevarastoa on täydennetty lähinnä ulkovaateostoksilla ja

Varpulle on hankittu hyvät sadevaatteet niin, että koulupäivän aikana ulkoilu onnistuu sateessakin.

– Kyllä lapset ovat odottaneet koulun alkua niin paljon, että heidän mielestään koulu olisi voinut alkaa jo kuukausi sitten, tuumaa Henri Saari.

– Vähän minua jännittää koulun alkua. Vatsassani on perhosen siipiä, kuvailee Varpu Saari.

Juttu luettavissa kokonaan 6.8. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.