Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­tuk­seen työtä toivoen

Pettymys on aistittavissa niin työnantajapuolen kuin viisi kuukautta rekrykoulutuksessa olleiden mietteissä, kun työtä vailla olleille suunnattu koulutus ei Siikalatvalla johtanut kuin neljän henkilön työllistymiseen.

Pääkirjoitus

Odotukset olivat Siikalatvalla korkealla, kun Rantsilaan uuden tehtaan sijoittumispäätöksen julkaisemisen yhteydessä kerrottiin, että pitäjään saadaan 50 uutta työpaikkaa. Uudet työtilaisuudet ovat tervetulleita kaikkialle, muun muassa Rantsilaan, josta tulipalo vei neljä vuotta sitten kymmeniltä elintarviketeollisuudessa työllistyneiltä työt.

Kun tieto tehtaan Rantsilaan sijoittumisesta tuli, heräsi toivo työllistymisestä myös monen vakinaista työtä vailla olleen entisen “foodilaisen” mielessä.

Pelkkä kiinnostus työllistymistä kohtaan ei riittänyt, vaan haastattelujen jälkeen moni Siklaelementit Oy:lle järjestettyyn Tuotannon osaaja -koulutukseen hakenut jäi koulutuspaikkaa vaille. He iloitsivat heidän puolesta, joille luvattiin, että koulutuksen hyväksytysti suorittaminen johtaisi työllistymiseen.

Koulutukseen valitut ovat opiskelleet ja työskennelleet tuotannon osaajalta vaadittavia töitä tehden viiden kuukauden ajan ilman palkkaa korotettua työttömyyskassansa päivärahaa saaden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.