Lukijalta
Mielipide

Kuka on oi­keu­te­tus­ti yh­teis­kun­nan osal­lis­tu­ja?

Saavatko kaikki ihmiset olla tasavertaisia työssä ja vapaa ajalla?

Tarkoitan nyt sitä, että jos et ole missi tai muuten valokuvauksellisen hyvännäköinen, niin olenko oikeutettu käymään turvallisesti töissä tai harrastuksissa.

Onko jollain henkilölle annettu valta määrittää minkänäköinen ihminen saa tulla töihin tai harrastuksiin? Kuulostaako oudolta?

Katsopa tänä iltana peiliin ja kysy, kuka sinun naamataulun on muovannut.

Sinä itsekö? Kysypä vielä, että tuliko siitä juuri sen näköinen kuin itse halusit?

Ensimmäisen kysymyksen vastauksen jo kaikki tietävätkin. Mutta toiseen kysymykseen voi vastata joko kyllä tai ei. Yleensä se on ei. Sille emme siis itse mahda mitään, millaisella naamavärkillä on aamulla töihin mentävä.

Varsinkin miespuolisten keskuudessa se on harmittavan yleistä, että jos toisen ulkonäkö ei miellytä, se tuodaan julki mitä raaimmilla tavoilla.

Esiintyy siis työpaikkakiusaamista ja suoraan lauottuja sanoja. Tuleeko ajateltua silloin, että ei ole sinunkaan oma valinta ollut, minkälaisen ulkomuodon olet saanut.

Yleensä kylläkin ne, jotka näitä arvosteluja laukoo tai muutoin naaman ilmeillä tai eleillä sen osoittaa, ovat pienemmällä älykkyysosamäärällä valittuja poloisia. Ja minkäpä hekään sille mahtavat, kuinka pienet aivot Luoja on heille antanut.

Työrauha kaikille