6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kuu­si­kau­pal­la rahaa Py­hän­nän dia­ko­nial­le

MTK-Pyhännän sihteeri Sanna Leiviskä luovutti kuusirahat lyhentämättömänä diakonissa Mervi Karttuselle. Puheenjohtaja Matti Konola ja kauppias Aki Seitajärvi todistivat luovutusta. Kuva Urho Ahonpää
MTK-Pyhännän sihteeri Sanna Leiviskä luovutti kuusirahat lyhentämättömänä diakonissa Mervi Karttuselle. Puheenjohtaja Matti Konola ja kauppias Aki Seitajärvi todistivat luovutusta. Kuva Urho Ahonpää
Kuva: Picasa

MTK-Pyhännnän facebookissa lanseeraamaa kuusikampanja päättyi jouluaaton aattona. Maataloustuottajat siis tempaisivat ja pistivät pystyyn kuusikaupan jäsenistön lahjoittamien joulupuiden avulla.

Tempaus otettiin Pyhännällä vastaan hyvillä mielin.

– Positiivista palautetta on tullut, ei yhtään negatiivista lausuntoa ja facebookissa tämä on saanut kovasti tykkäyksiä, puheenjohtaja Matti Konola kertoo mielissään.

Hän oli mukana kuljettamassa kuusia joulua edeltävänä lauantaina kirkonkylän K-Market Ruokakontin edustalle, jossa kuusikauppaa käytiin.

– Oli siellä meleko ryysis, kun tuotiin kuuset aamusta ja oltiin puoleenpäivään niitä myymässä.

Sopivat mitat

Pääsääntöisesti kuuset olivat huonekorkeuteen sovitettuja, mutta joukossa oli joku nelimetrinenkin. Ennakkotilauksia ei otettu vastaan, joten kuusien menekki oli arpapeliä. Puut oli valmiiksi hinnoiteltuja ja kaikkiaan nelisenkymmentä saatiin kaupaksi.

– Ensi vuonna jatketaan samalla lailla. Nyt tiedetään suurin piiirtein minkä verran kuusia menee.

Kuusista saadut rahat, 435 euroa, luovutettiin aatonaattona suoraan Siikalatvan seurakunnan diakonissa Mervi Karttuselle. Saadut varat käytettiin lyhentämättömänä kotimaisia elintarvikkeita sisältävien ruokapakettien hankintaan.

Konola on hyvillään kauppiaan lähdettyä mukaan.

– Ei tämä olis onnistunut, jos Seitajärvet eivät olisi lähteneet mukaan. Kaupan henkilökunta peri rahat kuusista silloin, kun omaa väkeä ei ollut paikalla. Heille iso kiitos.