Ky­lä­ta­lon kirp­pu­to­ri on myös koh­taus­paik­ka –Kirp­pu­to­ri tuo tuloja ky­lä­ta­lon yl­lä­pi­toon

Pyhäntä
Joakim Tölli teki lelulöytöjä Lamujoki-Ojalankylän kirpputorilta. Toisen leluista saa pikkuveli Eesa. Tapani Ågren ja Ossi Pirttisalo asioivat kirpparilla joka kesä. Lea Pirttisalo katseli löytyisikö valikoimasta mitään mukavaa mökille. Kippikseltä voi löytää piristystä kodin astiastoon. Koriste-esinehyllyssä oli monenlaista somaa.
Joakim Tölli teki lelulöytöjä Lamujoki-Ojalankylän kirpputorilta. Toisen leluista saa pikkuveli Eesa.
Joakim Tölli teki lelulöytöjä Lamujoki-Ojalankylän kirpputorilta. Toisen leluista saa pikkuveli Eesa.
Kuva: Sari Kihnula

Lamujoki-Ojalankylän kyläyhdistys ry on pitänyt jo vuosia kesäkirppistä kylätalona palvelevalla entisellä kyläkoululla. Ovet avataan taas ensikesänä heinäkuussa.

Myytävänä olevat tavarat on saatu lahjoituksina. Kaikki tulot menevät kylätalon ylläpitokustannuksiin. Kirpputoria hoitava Sirkka Pirttisalo kuvailee, että tarjontaa enemmän olisi kysyntää huonekaluille. Harmillista on, että vaatteet eivät tahdo mennä kaupaksi vaikka hinnat ovat alhaalla.

Ensimmäistä kertaa kirpputoriin olivat tutustumassa Susanna Tölli Joakim-poikansa kanssa.

- Olen aikonut käydä jo aiemmin, mutta aina on ollut jotain ohjelmaa. Nyt kun oli tälle kesää viimeistä päivää kirpputori avoinna, tultiin käymään, kertoi joulukuussa kylälle perheineen muuttanut Tölli.

Kyläkirpputorille tullessa ei tarvitse välttämättä olla mielessä erityistä asiaa, vaan paikalle voi tulla tapaamaan kyläläisiä. Tapani Ågren kuvailee kuuluvansa vakioasiakkaisiin, koska käy muutaman kerran kesässä kirpputorilla ja tekee myös pieniä ostoksia.

Lea ja Ossi Pirttisalo ovat piipahtaneet Ossin kotikylälle Iso-Lamujärveltä mökiltään, jossa Pirttisalot tapaavat viettää pitkän kesän ennen kuin palaavat talveksi kotiinsa Göteborgiin.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Kopola piipahtaa kirpparilla ja vinkkaa, kuinka hyvät tilat kylätalolla on juhlien järjestämiseen. Keittiö on toimiva, astiasto löytyy sadalle hengelle ja kylmäsäilytystilaakin on reilusti.

Porukalla todetaan, että kylätalo on yhteisölle todella tarpeellinen paikka.

Vuoden 2020 heinäkuuhun on vielä aikaa, mutta Kopola lupaa, että kirpparin ovet avataan taas, jos Sirkka vain on käytettävissä kirpputorin hoitajaksi. Sirkka lupaa hoitaa pestin myös ensivuonna, jos terveyttä riittää.