LapWall Oy haluaa olla Skan­di­na­vian kär­jes­sä

Yrityskaupan myötä yhtiön toiminta laajenee Pälkäneelle kertopuubisnekseen

Viitisen vuotta sitten LapWall Oy:n tehdas oli vasta rakenteilla. Nyt yksiköitä on Pyhännän lisäksi Keuruulla ja Ruotsissa. Uusimman kaupan myötä toiminta laajenee myös Pälkäneelle. Arkistokuva
Viitisen vuotta sitten LapWall Oy:n tehdas oli vasta rakenteilla. Nyt yksiköitä on Pyhännän lisäksi Keuruulla ja Ruotsissa. Uusimman kaupan myötä toiminta laajenee myös Pälkäneelle. Arkistokuva
Kuva: Sari Junnonaho

Metsä Wood Oy myy Pälkäneellä sijaitsevan projektiliiketoimintansa sekä kertopuuelementtien tuotantolaitoksen pyhäntäselle LapWall Oy:lle.

– Nykyorganisaation ei olisi mahdollista kasvaa ilman yritysostoa, nyt tehtiin valtava strateginen loikka eteenpäin, LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen iloitsee.

Kasvusuunnitelmat on 350-400 miljoonaa vuoteen 2023 mennessä.
Jarmo Pekkarinen, LapWall Oy

Kaupan myötä projektiliiketoiminnan henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan uuden omistajan palvelukseen.

– Yhdeksän työntekijää siirtyy Metsä Woodilta LapWallille. Heidän lisäkseen on myös vuokratyöntekijöitä, Metsä Woodin myyntijohtaja Henrik Söderström kertoo.

Pekkarinen laskeskelee työntekijämäärän kasvavan noin viidelläkymmenellä, eli yhtiön kokonaistyöntekijämäärä on tämän jälkeen 250 tietämissä.

Laajeneva valikoima

Pyhännän elementtituotannossa työskentelee toimitusjohtajan arvion mukaan 120-140 henkilöä sekä toimihenkilöt. Osa tämänhetkisestä tuotannosta siirtyy Pälkäneen tehtaalle, mutta vain sen takia, että tehtaan kapasiteetti kulkee jo äärirajoilla.

Siirto ei vaikuta työntekijämäärään, jonka Pekkarinen arvioi nykyisestä vielä hieman kasvavan.

LapWall on tehnyt Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaavan Metsä Woodin kanssa yhteistyötä pitkään. Kaupan yhteydessä on sovittu pitkäaikaisesta kertopuun ja havuvanerin toimituksesta.

Laajentuvan elementtivalikoiman myötä LapWall tavoittelee nopeaa ja kustannustehokasta elementtirakentamista. Se tarkoittaa sitä, että elementit ovat putkitöitä myöten valmiita rakennuspaikalle tuodessa.

Sopimushintaa ei ole julkistettu, mutta Pekkarisen mukaan kauppa on taloudellisesti järkevä ja takaisinmaksuaika lyhyt. Kaupan myötä LapWall Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa, eikä kasvun odoteta pysähtyvän siihen.

– Kasvusuunnitelmat on 350-400 miljoonaa vuoteen 2023 mennessä. Puurakentamisen markkina on valtava, siitä ei jää kiinni. Tavoite on olla Skandinavian ykkönen.