Lasten ke­sä­tou­hut eivät ihan jää vain unel­mak­si

Siikajokilaakso
Saunasta uimaan - uimasta saunaan. Kesäpäivien ykkösjuttu liittyy yleensä veteen, ja toivottavasti tämäkään vuosi ei tee poikkeusta leiri- saati uimakoulupuolella. Arkistokuva
Saunasta uimaan - uimasta saunaan. Kesäpäivien ykkösjuttu liittyy yleensä veteen, ja toivottavasti tämäkään vuosi ei tee poikkeusta leiri- saati uimakoulupuolella. Arkistokuva
Kuva: Anna Hämeenaho

Hallitus höllensi ohjaksia kokoontumisten suhteen ja 10 hengen kokoontumisrajoitusta nostettiin neljä kymmenyspykälää ylemmäksi. Se alkaa näkyä varovaisena suunnitteluna myös osassa kuntakenttää ja sen vapaa-aikatoimia.

– Jos tilanne ei kummemmaksi muutu ja rajoitukset antaa myöten, tulee kesäkuussa olemaan kesäkerhotoimintaa ja pidetään myös leiri ja uimakoulu, Pyhännällä kunnan vapaa-ajanohjaaja Matti Saaranen toteaa.

Tietysti on mukauduttava vallitsevaan tilanteeseen varotoimia ja osallistujamääriä kontrolloimalla. Välttämättömyys kunnassa, jonka jalkapallokerhossa on saattanut olla kesän alussa yli 50 lasta.

– Perustetaan useita ryhmiä, että pysyvät tarpeeksi pieninä.

Siikajoella odotellaan tarkempaa ohjeistusta ennen spekulointeja j

– Miten linjataan mitä ja keille? Tuleeko ihmiset tapahtumiin tämän karanteeniajan jälkeen, Siikajoen nuoriso- ja liikuntasihteeri Marko Äijälä pohtii, mutta lupaa samalla, että ulkoliikuntapaikkojen kuntoon tullaan kuitenkin panostamaan erityisen hyvin.

Siikalatvalla ollaan samoilla linjoilla ja odotellaan ohjeistusten lisäksi sekä koulun alkamisen vaikutusta että kunnan yt-neuvottelujen päättymistä.

– Nyt eletään epävarmuudessa, kun ei tiedetä mihin päin kääntyy: kuka on töissä, kuka lomautettuna, iikuntasihteeri Sinikka Lehtosaari kertoo.

Se tiedetään, että yöleirit jäävät tältä kesältä, mutta päiväleirit toteutunevat mahdollisuuksien mukaan kesäkuun lopulla.

Kaikenikäisiä ajatellen ollaan kuitenkin nostamassa pystyyn takavuosien suosittua pyöräsuunnistusta.

– Se pistetään pystyyn kesäkuun alussa. koko kunnan alueelle tulee kuutisenkymmentä rastipaikkaa.

Lisää aiheesta 7.5. Siikajokilaaksossa