Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Lasten näy­tel­mä­pii­ri esit­tää: Jou­lu­maa on su­den­kin onnen val­ta­kun­ta

Susi (Veera Pietarila) sai sittenkin oikein makoisan lahjan Joulupukilta (Eevi Tervo). Kiltteysponnistelut eivät menneet hukkaan, ja susikin pääsi mukaan joulun lämpimään tunnelmaan.
Susi (Veera Pietarila) sai sittenkin oikein makoisan lahjan Joulupukilta (Eevi Tervo). Kiltteysponnistelut eivät menneet hukkaan, ja susikin pääsi mukaan joulun lämpimään tunnelmaan.
Kuva: Kirsi Junttila

Korvatunturilla on astuttu nykyaikaan. Tontut vievät lahjat portaaliin, josta ne singahtelevat ympäri maailmaa.

Portaalin luo tie käy yli suuren sillan, jonka alla asuu takkuturkkinen susi. Susi on harmissaan, koska se ei ole ikinä saanut pientäkään pakettia. Syy on siinä, ettei se ole ollut ollenkaan kiltti, vaan on pelotellut tonttuja.

Tänä vuonna susi on yrittänyt olla hirveän kiltti. Se ei ole kiusannut tonttuja paljon yhtään eikä ole syönyt ensimmäistäkään porsasta. Onpa kumma, jos näin suloinen susihukka ei saa joululahjaa!

Ruukin kansalaisopiston lasten ja nuorten näytelmäryhmä on kokoontunut syyskuun puolivälistä lähtien Tuomiojan kylätalolla. Mukana on yhdeksän lasta, joista nuorin on nelivuotias ja vanhin 15 vuotta täyttänyt.

– Aluksi ruvettiin lukemaan satuja. Kokeiltiin ja värkättiin niitä ja tämä osoittautui sopivaksi, kun lisättiin joulujuttuja, kertoo piirin vetäjä ja näytelmän ohjaaja Anne Heilala-Tervo.

Näytelmä on rakennettu tutun Kolme pukkia -sadun ympärille. Joulumaa-näytelmässä pukit vain ovat muuttuneet tontuiksi ja sillan alla asuva peikko sudeksi. Muunnettu klassikkosatu on kuin joulunäytelmäksi tehty.

Joulumaan toinen esitys on ensi tiistaina 26. marraskuuta Tuomiojan kylätalolla. Ensimmäinen oli jo keskiviikkona 20. päivä Raahessa Pelastakaa Lapset ry:n lastenpäivän tapahtumassa, jonne ryhmää oli pyydetty esiintymään.

Joulumaassa seikkailevat Oona Väyrynen, Peppi Parttimaa, Veera Pietarila, Niko Pietarila, Senna Heilala sekä Eevi, Olga, Aino ja Anni Tervo.