Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lei­vis­kä ja Konola jat­ka­vat Py­hän­nän joh­to­pai­koil­la

Pyhännän ensimmäisessä valtuustossa päästiin myös äänestyksen makuun

Pyhännän uusi valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran maanantai-iltana. Kokouksen aloitti valtuuston nestorin roolista vastannut Iiris Ruotsalainen. Valtuuston puheenjohtajan paikka meni valtuuston yksimielisellä päätöksellä Matti Leiviskälle, joka on toiminut tehtävässä jo kahtena aiempana kautena.
Pyhännän uusi valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran maanantai-iltana.
Pyhännän uusi valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran maanantai-iltana.
Kuva: Mirko Kovalainen

Pyhännän uusi kunnanvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa maanantai-iltana. Valtuuston nestori Iiris Ruotsalainen totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja jäsenmäärään nähden päätösvaltaiseksi. Nimenhuudossa 15-henkisestä ryhmästä oli läsnä 13 valtuutettua ja 1 varavaltuutettu.

Kokous kulki käynnistyttyään jouhevasti, sillä jäsenvalintoja koskevat neuvottelut oli käyty jo ennen ensimmäistä virallista kokoontumista. Pohjaesityksistä ei syntynyt juurikaan keskustelua, vaan asiat käsiteltiin loppuun muitta mutkitta.

Pyhännän valtuusto valitsi yksimielisesti puheenjohtajakseen Matti Leiviskän (kesk.), joka jatkaa nyt nuijan varressa kolmannelle valtuustokaudelle. Leiviskä kuvaili menneitä kausia opettavaisiksi ja toivoi, että valtuustotyötä jatkettaisiin edelleen hyvässä, keskustelevassa hengessä. Ensimmäiseksi valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Pilvi Härmä (kesk.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Sami Kamula (ps.).

 

Pyhännän kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa viime kaudelta tuttu Matti Konola (kesk.). Hallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan roolista vastaa keskustalainen Terhi Korsulainen ja toisen varapuheenjohtajan roolista niin ikään keskustalainen Jukka Puurunen. Kunnanhallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin keskustan riveistä Mirja Kotisaari, Sirpa Piippo, Teemu Aitto-oja sekä SDP:n Sami Pellikka.

Valtuuston ja hallituksen nimeämisen jälkeen kokouksessa valittiin lautakuntien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat sekä jäsenet ja varajäsenet. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Pekka Kemppainen ja varapuheenjohtajaksi Marja-Liisa Hiltunen. Sivistyslautakunnan johtoon nimettiin Iiris Ruotsalainen ja varapuheenjohtajaksi Teijo Makkonen. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana tänä kautena toimii Pilvi Härmä ja varapuheenjohtajana Matti Leiviskä. Teknisen lautakunnan johtoon valittiin Pentti Arbelius ja varapuheenjohtajan paikkaan Satu Rimpeläinen.

 

Vaikka ensimmäinen kokous eteni pääosin joutuisasti, tuli eteen myös yksi päätösesityksestä poikkeava esitys ja pöytäkirjantarkastajat pääsivät ääniä laskemaan. Perussuomalaisten edustaja Sami Kamula ehdotti, että hänet valittaisiin edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan liiton edustajainkokoukseen pohjaesityksessä mainitun Matti Leiviskän sijasta.

Kamulan mukaan Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri oli kehottanut tekemään esityksen. Varajäsenekseen Kamula ehdotti keskustan Matti Kumpulaista. Kamulan esitys kaatui äänin 13–1, ja hän aikoi jättää äänestystuloksesta eriävän mielipiteen.