Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lem­mik­ki vailla ar­vos­tus­ta

Kissojen heitteillejättötapaukset ovat lisääntyneet viime vuosina, kertoo Suomen eläinsuojeluyhdistys. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, ettei kissoja arvosteta. Joskus kaltoinkohtelu menee äärimmäisyyksiin.

Pääkirjoitus

Kissa on monien rakastama perheenjäsen, mutta valitettavasti Suomen eläinsuojeluyhdistyksen (SEY) mukaan se on yksi kaltoinkohdelluimmista lemmikeistä. Tämä valtakunnallinen ongelma näkyy myös paikallisissa löytöeläintaloissa Siikajokilaaksossa.

Kesäkissa-ilmiöstä on valtakunnallisesti siirrytty kissakriisin, sillä kissoja hylätään ympäri vuoden, ja vuosittainen löytökissojen määrä on järkyttävän suuri.

Kissakriisi kertoo kissojen arvostuksen puutteesta, jota vastaan on etenevissä määrin yritetty tehdä töitä kampanjoin ja kansalaisaloittein. Myös tiedotusta on pyritty aiheesta lisäämään, jotta kaltoinkohtelua saataisiin kitkettyä pois ja kissojen arvostusta lisättyä.

Maaliskuussa tehtiin kansalaisaloite, jossa kissakriisin hallintaan vaaditaan kissojen hallitsemattoman lisääntymisen säätämistä lainvastaiseksi, sekä vaaditaan omistajia kissansa siruttamiseen ja rekisteröintiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.