Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Liian harva yritys on va­rau­tu­nut yh­tiö­kump­pa­nin me­neh­ty­mi­seen –  yri­tyk­sen asioi­den pää­tös­val­ta voi mennä suoraan me­neh­ty­neen pe­ril­li­sil­le

Yrityksen perustamiseen liittyy lukuisia asioita, jotka on alkuvaiheessa hoidettava. LähiTapiolan tiedotteessa arvioidaan, että moni jättää tekemättä osakassopimuksen tai tuudittautuu kuvitelmaan, että toisen osakkeet voi lunastaa yhdessä sovitulla hinnalla.

Osakasopimusta peräänkuulutetaan silloin, kun kahden tai useamman yhtiökumppanin yrityksessä yksi omistajista menehtyy. Pahimmallaan voi käydä niin, että yritystoiminnasta kenties tietämättömät henkilöt – menehtyneen perikunta – istuvat yrityksen hallituksessa jäljelle jääneen omistajan kanssa tekemässä liiketoiminnan päätöksiä. Jos menehtyneellä sattuu vielä olleen hallussaan yrityksen osake-enemmistö, menee yrityksen asioiden päätösvalta suoraan hänen perillisilleen.

– Erittäin usein on niin, etteivät omistajayrittäjät ole tehneet osakassopimusta. Sen puuttumiseen herätään vasta, kun heiltä kysyy, miten he ovat varautuneet yrityksen toiminnan jatkamiseen, jos toiselle tapahtuu jotain. Asia unohtuu valitettavasti aivan kaikenkokoisissa yrityksissä, kertoo LähiTapiola Savon asiakkuuspäällikkö Lassi Haatainen, joka työskentelee satojen yritysten vakuutusratkaisujen parissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.