Lukijalta
Mielipide

Lii­kun­nal­li­nen päivä Paa­vo­las­sa

Boccia antaa haasteen. Taito ja liikkeen hallinta ovat avaimena tarkkaan heittoon. Kuva Pentti Syrjäpalo Keittiön tytöt Annikki Turusenaho, Aino Kannisto, Heleena Karhula. Kuva Pentti Syrjäpalo Joukkueet heittivät urheilukentällä vallinneesta tuulesta huolimatta hyviä tuloksia kautta linjan. Kuva Pentti Syrjäpalo Porukka kuuntelee Merja Kalapuroa. Kuva Pentti Syrjäpalo
Boccia antaa haasteen. Taito ja liikkeen hallinta ovat avaimena tarkkaan heittoon. Kuva Pentti Syrjäpalo
Boccia antaa haasteen. Taito ja liikkeen hallinta ovat avaimena tarkkaan heittoon. Kuva Pentti Syrjäpalo
Kuva: Pentti Syrjäpalo

Paavolan nuorisoseuralle kokoontui kesän pisimmän päivän aikaan neljän eri paikkakunnan invalidijärjestöt viettämään perinteistä kesäpäiväänsä. Osanottajia oli Oulusta, Raahesta, Oulaisista ja Siikajoelta, yhteensä noin 50.

Isäntäjärjestön puheenjohtaja Olli Kannisto kertoo, että kesäpäivän vietto on muodostunut perinteeksi. Yhteisen tapaamisen ja kevyen kisailun muodossa kierretään eri paikkakunnilla. Paavolassa järjestettiin järjestettiin kesäpäivä liikuntasävytteiseksi, mutta asiapitoinen tietopaketti saatiin myös päivän aluksi kuullusta luennosta.

Mitä ilmeisemmin päivän kohokohta oli urheilukentällä pelattu boccia, kylmästä tuulesta ja koleahkosta säästä huolimatta pallot osuvat taitavien heittäjien taituroimana hämmästyttävän hyvin kohteisiinsa.

Tämänkertaisen päivän antina oli myös luento kuntoutus- ja kurssimahdollisuuksista Oulaisissa. Luennon piti potilasasiamies Merja Kalapuro. Monipuolinen kurssianti tähtää terveyteen, kuntoutukseen ja toimintakyvyn säilyttämiseen. Terveyden vaaliminen ja aktiivinen toiminta oman kuntonsa eteen nähdään järjestöissä aivan keskeisenä.

Laaja-alainen kurssiohjelma tarjoaa lähietäisyydellä hyvät mahdollisuudet mielekkääseen kuntoutushoitoon.

Pentti Syrjäpalo