Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lo­mit­ta­jat avain­ase­mas­sa

Uusi vuosi tuo muutoksia maatalousyrittäjien arkeen. Nähtävissä ei ole pikaista-apua epävarmuuden tilaan. Nyt pitäisi saada varmistettua, että maatalouslomittajia olisi niin, että yrittäjät saavat pitää lomansa.

Laakkolassa järjestetyssä tupaillassa kävi illan asiantuntijoiden kertoman valossa ilmi, että kansallisella tasolla tapahtuu koko ajan asioita, jotka vaikuttavat maatalousyrittäjien arkeen harmittavan usein kielteisesti, vaikka yrittäjä on tehnyt parhaansa päätöksiä tehdessään käytössään olleiden tietojen valossa.

Uusi valvontakeino on verrata satelliittikuvia tukihakemuksissa ilmoitettuihin tietoihin. Jos tiedot eivät täsmää, saa yrittäjä pyynnön kuvata älypuhelimella kohteen. Odotettavissa on uutta  työtä niin yrittäjille kuin heidän asioitaan hoitaville hallintoihmisille.

Merkittävä muutos konkretisoituu 1. tammikuuta alkaen maatalouslomituspalveluissa, kun puoli Suomea kattava Pohjois-Suomen lomituspalveluyksikkö aloittaa toimintansa. Hallinto pyörii varmasti, kun Muhoksen kunnan alle tulevan yksikön työpaikat täytetään sisäisen haun pohjalta.

Hallinnon toimivuutta suurempi huoli on lomittajatilanteesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.